HÍREK

Félévértékelő Schäfer Andrással

2018-01-02

Félévértékelő Schäfer Andrással

Első helyen várja csapatunk a Merkantil Bank Liga 2017/18-as idényének tavaszi folytatását. A sikeres őszi szezon letéteményeseit félévértékelő beszélgetésre hívtuk, hogy ugyanazon kérdésekre válaszolva tekintsenek vissza az elmúlt időszak történéseire. A beszélgetések sorát ifjú tehetségünkkel, Schäfer Andrással nyitjuk.

– Új csapat állt össze, új edzői gárda érkezett nyáron. Milyen most ehhez a közösséghez tartozni?

– Ha egyetlen szóval kéne válaszolni, akkor azt mondanám, megtisztelő. Számomra ikonikus játékosokkal készülhetek együtt hétről-hétre, akik mindenben segítik a fiatalok beilleszkedését. Nagyon összetartó, remek csapatunk van.

– Hogy láttad a csapat őszi szereplését? Többet vártál magatoktól, esetleg túlszárnyalta a gárda az előzetes várakozásaidat?

– Nagyjából ezt vártam a csapattól. Jól szerepeltünk, de tisztán látszik, hogy nem szabad félvállról venni egyetlen meccset sem, mert az NB II sem sétagalopp. Jó néhány kemény csatát vívtunk, főleg idegenben.

– Mennyire vagy elégedett a saját teljesítményeddel?

– A mezőnymunkám rendben volt, de támadó középpályásként több gólt vártam magamtól. Igaz, a kupában rúgtam kettőt, de a bajnokságban szerzett egyetlen találatomat tényleg keveslem.

– Szerinted melyik volt az „ősz meccse”, vagy mi volt az „ősz pillanata”?

– Húha, nem könnyű választani.  Három meccset is ki tudnék emelni. A Nyíregyháza elleni hazai találkozónkkal kezdeném, ahol rangadóhoz méltó teljesítményt nyújtottunk. Számomra végül pozitív emlék a kisvárdai meccsünk, ahol bár kikaptunk, nagyon együtt volt a csapat. Nyilván volt bennünk hiányérzet, hiszen a nagy mezőnyfölény ellenére sem tudtunk feléjük kerekedni, de inspiráló volt átélni, ahogy az utolsó pillanatokig küzdöttünk a gólért és egymásért a rossz minőségű pályán. A Gyirmót elleni kupameccsünk is kicsit ilyesmi volt. Nagyon gyengén játszottunk, de a bekapott gól után észhez tértünk, mindenki meg akarta nyerni a találkozót, ami végül meghozta a sikert.

– A tabellán elfoglalt pozíciónk már nem lehet jobb, de esetleg van valami, amiben javulnunk kell a tavaszi szezonra?

– Tényleg jól mutat a tabella, de én úgy látom, tudunk még fejlődni. Tavasszal például fontos lesz, hogy hamarabb le tudjuk zárni a meccseinket. Ott volt például a Győr elleni mérkőzésünk, ahol 4-5 ziccerünk volt a vezető gólunk után, azok kimaradtak, és ez végül megbosszulta magát. Ilyen hibába például nem szeretnénk esni az idény második felében.

– Talpon van még a csapat a Magyar Kupában, a bajnokságban pedig a nagy előny ellenére sem dőlhettek hátra Feczkó mestert ismerve. A két sorozatban milyen eredményt vársz, mivel lennél tökéletesen elégedett a nyári záráskor?

– Ez egyszerű. Bajnokságot akarunk nyerni és a kupában is le akarjuk tenni a névjegyünket.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman