HÍREK

Félévértékelő No. 4 - Baki Ákos

2016-01-01

Félévértékelő No. 4 - Baki Ákos

Lezárult az OTP Bank Liga 2015/16-os idényének őszi szezonja, így ismét félévértékelő beszélgetésre hívtuk az MTK Budapest labdarúgóit, hogy azonos kérdésekre válaszolva tekintsük át a csapat mögött hagyott időszakot. Ezúttal a védelem, sérülésből visszatérő oszlopával, Baki Ákossal elemeztünk.

– Milyennek értékeled a csapat őszi szezonját?

– Jól teljesítettünk, főleg ahhoz képest, hogy ebben az évben is „idegenben" kell játszanunk a hazai meccseinket, ráadásul az új bajnoki rendszernek köszönhetően nagyon tömör a mezőny. Az utolsó mérkőzésünk eredményétől függött az, hogy nem néz ki szebben a tabella számunkra, a debreceni vereséggel sajnos lecsúsztunk a dobogóról.

– László Csaba személyében új vezetőedző érkezett az MTK Budapesthez. Mekkora változást hozott mindez a csapat életében?

– László Csaba érkezésével megváltozott a csapat játéka is, leginkább fizikai téren, ez látszódik azon is, hogy sokkal több párharcot nyerünk meg a meccseken. Lehet, hogy sokszor nem játszottunk szép futballt, de többségében eredményesek voltunk.

– Hogy vagy megelégedve a saját teljesítményeddel?

– Nem lehetek elégedett, hiszen idén sem kerültek el a sérülések, mindösszesen hat mérkőzésen tudtam szerepelni, azokon is csereként, de amikor pályán voltam, próbáltam teljesítményemmel a csapat hasznára lenni.

– Számodra melyik volt az „ősz meccse”?

– Egyértelműen a Fradi legyőzése, pár héttel ezelőtt, mely mérkőzésen én is játszottam. Nagyon egységesek voltunk, minden összejött aznap, ennek volt köszönhető a sikerünk.

– Mit vársz a tavasztól egyéni és csapat szinten? Kijuthat az MTK az európai kupaporondra?

– Csapatszinten szeretném, ha még eredményesebbek lennénk, mint eddig, ehhez pedig több helyzetet kell kihasználnunk és továbbra is stabilnak kell lennie a védekezésnek. Szeretnénk dobogón végezni és kijutni az európai kupaporondra, erre minden esélyünk megvan, hiszen tavasszal a meccseink nagy részét „otthon" játsszuk. Ami engem illet, szeretnék jó felkészülés után bekerülni a kezdőbe és ott is ragadni, ami nem lesz könnyű, mert nagy a konkurenciaharc, de mindent meg fogok tenni, hogy ezt megvalósítsam.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman