HÍREK

Félévértékelő No. 2 - Gera Dániel

2015-12-28

Félévértékelő No. 2 - Gera Dániel

Lezárult az OTP Bank Liga 2015/16-os idényének őszi szezonja, így ismét félévértékelő beszélgetésre hívtuk az MTK Budapest labdarúgóit, hogy - azonos kérdésekre válaszolva - tekintsük át a csapat mögött hagyott időszakot. A sorozat második szereplője, az idény egyik nagy felfedezettje, Gera Dániel.

– Milyennek értékeled a csapat őszi szezonját?

– Kimondottan jónak. Ami a legfontosabb, a csapat minden meccsen odatette magát a pályán. A szerencse hol mellettünk, hol ellenünk volt, de ez a bajnokság végére mindig kiegyenlítődik.

– László Csaba személyében, új vezetőedző érkezett az MTK Budapesthez. Mekkora változást hozott mindez a csapat életében?

– A változást talán kondicionálisan érzem leginkább. Nagy hangsúlyt fektetünk erre a felkészülésben és nem is volt fizikális gondunk a meccseken. Játékrendszerben is formálódtunk kicsit, hiszen többnyire 4-4-2-es hadrendben lépünk pályára. A csapat jól alkalmazkodott mindehhez, és nem mellékesen nőtt a taktikai repertoárunk.

– Hogy vagy megelégedve a saját teljesítményeddel?

– Azzal mindig kellően kritikus vagyok. Azt hogy nem lőttem gólt fél szezon alatt, egyenesen elfogadhatatlannak tartom. Taktikailag viszont rengeteget léptem előre.

– Számodra melyik volt az „ősz meccse”?

– Amennyiben csak a saját teljesítményemet nézném, talán Debrecenben ment a játék legjobban, de a Ferencváros elleni győzelem mégis az, amire nagyon büszkén emlékszem vissza. Ott kőkemény „kulimunkát” kellett végezni mindannyiunknak, amely szerencsére meghozta a gyümölcsét.

– Mit vársz a tavasztól egyéni és csapat szinten? Kijuthat az MTK az európai kupaporondra?

– Mindenképpen szeretnénk a csapattal dobogóra érni a bajnokságban, és egyben európai kupaselejtezőt vívni, ami reális elvárás, ha csak azt nézzük, hogy a második helytől két pontra vagyunk lemaradva. Magunk mögé nem nézek, csak az előttünk levőket figyelem. Magamtól továbbra is azt várom, hogy folyamatosan fejlődjek, és úgy remélem, ezzel párosulva, tavasszal már jönni is fognak a gólok is.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman