HÍREK

Felavatták Hidegkuti Nándor egész alakos szobrát

2023-10-13

Felavatták Hidegkuti Nándor egész alakos szobrát

Felavatták Hidegkuti Nándornak, az MTK és az Aranycsapat legendás csatárának egész alakos, köztéri szobrát péntek délután, a labdarúgó nevét viselő stadion Hungária körúti bejáratánál.  

Az Új Hidegkuti Nándor Stadion megnyitásának hetedik évfordulójára időzített ünnepi eseményen Zakor Sándor, az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. tulajdonosa elevenítette fel a kék-fehér klub ikonjának pályafutását. Emlékeztette az egybegyűlteket, hogy a mai szóhasználattal élve hamis kilencest játszó Hidegkuti a magyar válogatottal olimpiát és világbajnoki ezüstérmet, az MTK-val három bajnoki címet nyert, edzőként pedig többek között a Fiorentinával Olasz Kupa- és Kupagyőztesek Európa Kupája-győztes volt.

Lominici Zoltán, az Aranycsapat Testület elnöke azt hangsúlyozta, hogy Hidegkuti nemcsak kiemelkedő sportoló, hanem kiváló ember is volt, akit Angliában még Puskás Ferencnél is jobban tiszteltek, hiszen 1953 őszén három gólt lőtt az angoloknak a 6-3-as magyar diadallal végződött találkozón.

 
A szurkolók nevében Rózsa Mihály, a klub ökölvívó-szakosztályának vezetője emlékezett, aki többek között felidézte, hogy Hidegkuti 302 mérkőzést játszott az MTK színeiben, és ezeken 202 gólt szerzett, a válogatottban pedig 69 találkozón 39-szer volt eredményes. Kiemelte: Hidegkuti egész életében kötődött a kék-fehér klub nagy családjához és annak szellemiségéhez.

Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke beszédében minden idők legjobb magyar centerének nevezte "Nándi bácsit", és szerinte az "Öreg" szobra nem pusztán egy világklasszis sportoló emlékműve, hanem sokkal több annál.

Ha meghajtjuk a fejünket előtte, és amikor a gyerekeinknek, vagy az unokáinknak mesélünk róla, az Aranycsapatról és az MTK tündöklő múltjáról, akkor tulajdonképpen a magyar kultúra és történelem előtt tisztelgünk" - zárta mondandóját az elnök.

A több száz kilónyi rozsdamentes acéllemezből álló modern alkotást Majoros Áron Zsolt szobrászművész készítette, aki elmondása szerint szabad kezet kapott, és mindig arra törekszik, hogy műveivel a testet, a lelket és a szellemet együtt, egységben ábrázolja. (MTI)

További képek itt!

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman