HÍREK

Fájó vereség (GALÉRIA)

2017-04-01

Fájó vereség (GALÉRIA)

Pont nélkül távoztunk a Gyirmót otthonából.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Gyirmót FC Győr – MTK Budapest 1-0 (0-0)

Gólszerzők: Simon András (57.)

Győr, Alcufer Stadion 1300 néző

Vezette: Vad II. István (Tóth II., Becséri, Takács, Szilasi, Gaál)

Gyirmót FC Győr: Sebők – Achim, Bojovics, Radeljics, Tamás – Bori (Madarász, 45.), Simon András, Simon Ádám, Kiss – Ndiaye (Kolčák, 88.), Antonov (Paku, 90.)

Vezetőedző: Urbányi István

MTK Budapest: Petkovics – Baki, Poór (Borbély, 75.), Grgics, Vadnai – Okuka, Vass, Vogyicska (Schäfer, 60.), Katona, Martínez (Torghelle, 60.) – Kolomoec

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Nem lehetne állítani, hogy egymásnak ugrottak volna a csapatok, az első 15 percben Grgics sárga lapján és Vadnai gyengécske, távoli próbálkozásán kívül nem történt jelentős esemény. A hazai együttes leginkább szögletekből próbált veszélyeztetni, de Grgics és Poór remekül látta el védekező feladatát, így kevésszer alakult ki nagy helyzet az MTK Budapest kapuja előtt.

Sokat elárul az első félidőről, hogy a 34. percben Kiss 25 méterről eleresztett lövése volt a legnagyobb helyzet, melyet Petkovics könnyűszerrel ütött szögletre. A félidő vége előtt Simon Ádám kapott sárgát Okuka lerántásáért, de ezen kívül említésre méltó esemény nem történt a szünet előtt, így 0-0-nál fordultak a csapatok.

A második félidőre megélénkült a játék, leginkább a hazai csapatnak köszönhetően. Először Ndiaye veszélyeztetett fejjel, majd Antonov próbálkozott ballal, de lövése elkerülte a kaput. Az 56. percben Kiss csavarása még csak az oldalhálót rezgette meg, de az 57. percben már a vezetést is megszerezte a hazai csapat: a bal oldalról próbálkozott a védők mögé kerülni Kiss, majd némi szerencsével Simon András elé pattant a labda, aki 18-ról, könyörtelenül, óriási erővel bombázott a felső sarokba.

Tamási Zsolt szinte azonnal változtatott: Martínez helyett Torghellét hozta be, míg Vogyicskát az a Schäfer váltotta, aki pályafutása során először lépett pályára NB I-es mérkőzésen. A fővárosiak roppant kevés hatékony támadást tudtak vezetni a széleken, érezhető volt Gera és Ramos hiánya is.

Becsülettel próbált a cserék után támadni az MTK Budapest, de igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítania. Tovább nehezítette a kék-fehérek helyzetét, hogy a 75. percben Poórt – sérülés miatt – le kellett cserélni, Borbély jött helyette, Vass pedig hátralépett a védelem közepébe.

A 90. percben Torghelle pontot menthetett volna a kék-fehéreknek, amikor Katona passza után hatalmas ziccerbe került, de Sebők lábbal hárítani tudott, így otthon tartotta a három pontot a Gyirmót.

Urbányi István: – Sok szempontból hasonló volt ez a meccs, mint az utóbbiak. Úgy érzem több helyzetünk volt, és Simon Andris gólja apró sikert jelent számunkra. Nagyon örülünk a győzelemnek, úgy éreztem, hogy uraltuk a játékot, és ezúttal mi voltunk a jobbak. Az utolsó percben egyenlíthetett volna az ellenfél Torghelle helyzeténél, de azon kívül nagy MTK lehetőségre nem emlékszem.

Tamási Zsolt: – Gratulálok a Gyirmótnak a győzelemhez! Sok nehézséggel küzdöttünk a sérültek miatt, szinte az egész támadósorunk kiesett, így tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert ez nem az a Gyirmót, amelyet ősszel láttunk. A bal oldalon sokat veszélyeztettek, és Simon gyönyörű góljával megszerezték a vezetést. Az utolsó tíz percben mindent megtettünk az egyenlítésért, de a mérkőzés összképét nézve megérdemelt a Gyirmót győzelme.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman