HÍREK

Ezúttal is az MTK-ban játszott a legtöbb U20-as fiatal - lapszemle

2020-11-10

Ezúttal is az MTK-ban játszott a legtöbb U20-as fiatal - lapszemle

Az utanpotlassport.hu honlap, NSO-n megjelent cikkét ajánljuk.

Az NB I tizedik, egyben csonka fordulójában csak három együttesben léptek pályára 2000. január 1-jén vagy az után született, magyar játékosok. Leginkább az MTK Budapest fiataljai örülhettek, Schön Szabolcs (20) csodálatos góllal járult hozzá a Mol Fehérvár legyőzéséhez.

Az előző héten még csúcsdöntésről írtunk, a tizedik fordulóban azonban hirtelen fordult a kocka az U20-as játékperceket illetően. Most negatív rekord született az NB I-ben: az aktuális évadban még egyik fordulóban sem töltöttek a pályán olyan kevés időt a 2000. január 1-jén vagy az után született, magyar fiatalok, mint a mögöttünk hagyott hétvégén – csupán 429 percet. Ezt is három együttesben, mindössze nyolcan hozták össze.

Mégsem állná meg a helyét az a kijelentés, hogy egyáltalán nem a hazai reménységekről szólt a tizedik forduló, hiszen a tabella ötödik helyén álló MTK Budapest csapatában ezúttal is szerepet kapott az ifjúság: Mezei Szabolcs (20) és Schön Szabolcs (20) – ők ketten gyűjtötték egyébiránt a legtöbb U20-as játékpercet a jelenlegi évadban – nem is okoztak csalódást Michael Boris vezetőedzőnek. A Mol Fehérvár elleni bajnoki 64. percében éppen Mezei passzolt a holland Ajax utánpótlásában nevelkedett Schönhöz, aki 24 méterről óriási gólt akasztott a hosszú felsőbe. A második játékrészben csereként pályára lépett a 18 éves Kata Mihály, valamint a mindössze 16 esztendős Biben Barnabás, és bizony ők is hozzájárultak ahhoz, hogy a kék-fehérek a sok hiányzó ellenére 3–1-re nyertek, és elvették a fehérváriak idei veretlenségét.

A másik klub, amely több mint egy U20-as játékosának adott lehetőséget, az a Puskás Akadémia. Hornyák Zsolt a Honvéd elleni hétközi mérkőzésen csak szűk fél órára küldte pályára a nyilvánosság előtt kritizált Kiss Tamást (19), a Paks ellen azonban visszatette a kezdőbe. Radics Márton (18) szintúgy az első perctől kezdve bizonyíthatott volna (a 20 esztendős Tamás Nándort pedig becserélte), de ezen a mérkőzésen nem sok keresnivalója volt a PAFC-nak a 17 éves Vas Gábort ezúttal nélkülöző Pakssal szemben. Bognár György együttese 6–2-es győzelmet aratott.

Ami a többi mérkőzést illeti, a Zalaegerszeg ellen idegenben 2–1-es sikerrel záró Kisvárdában Kovácsréti Márk (20) kapott 28 percet, egyébként a többi alakulat, tehát a ZTE, a Mezőkövesd, a Mol Fehérvár és a Ferencváros színeiben nem lépett pályára U20-as magyar.

Hogy a DVTK–Újpest bajnokin hány utánpótláskorú jutott volna szóhoz, csak megtippelni tudnánk, mindenesetre a mérkőzést játék nélkül 3–0-ra a Diósgyőr „nyerte”, miután nem fogadta el a lilák halasztási kérelmét, akik meg nem álltak ki a találkozóra. A Budafok–Budapest Honvéd meccset viszont (hála a budafokiak sportszerűségének) december 23-án pótolják, és mivel mindkét klub előszeretettel foglalkoztat U20-as fiatalokat, még gyarapodhat a tizedik forduló 429 perces, meglehetősen gyér mutatója.

AZ U20-AS MAGYAR FIATALOK JÁTÉKPERCEI AZ NB I 10. FORDULÓJÁBAN
(A 2001. január 1-jén vagy az után születettek percei duplán számítanak)

Csapatonként
PAFC: 90X2+86+17=283 perc
MTK: 90+79+28X2+11X2=247
Kisvárda: 28

Játékosonként
Radics Márton (PAFC): 90 perc
Schön Szabolcs (MTK): 90
Kiss Tamás (PAFC): 86
Mezei Szabolcs (MTK): 79
Biben Barnabás (MTK): 28

Kovácsréti Márk (Kisvárda): 28
Tamás Nándor (PAFC): 17
Kata Mihály (MTK): 11
Összesen: 429 perc

Forrás: nso.hu

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman