HÍREK

Ezüst Szerbiából

2016-08-29

Ezüst Szerbiából

18 csapatos felkészülési tornán végzett a második helyen az MTK Budapest U9-es csapata.

Az MTK Budapest 2007-es születésű labdarúgókból álló csapata, ötnapos felkészülési tornán vett részt. A kék-fehérek a második helyen zártak a kilenccsapatos csoportba: legyőzték az FK One Teamet, az FK Indiját, az OFK Szabacsot, az FK Red Start és az OFK Jugoszlaviját. Be kellett érniük egy ponttal az FK Szinisa Mihajlovics, illetve a Jedinstvo ellen, és kikaptak a Crvena zvezdától.

A nyolcaddöntőben az FK Loznyica várt az MTK Budapestre, de a kék-fehérek Galaschek Zoárd és Molnár Ábel találatával, kapott gól nélkül léptek tovább.

A legjobb nyolc között a szlovén NK Domzale jött szembe a kék-fehérekkel: a rendes játékidő 2-2-es döntetlennel ért véget (ismét Galaschek volt eredményes, ezúttal kétszer is), majd a büntetők után a budapestiek örülhettek.

Az elődöntőben, a csoportkörben már megismert FK Szinisa Mihajlovics volt az ellenfél. Akkor 2-2 lett a találkozó, ezúttal azonban nem kegyelmezett ellenfelének az MTK Budapest: Henn Dávid duplájának, illetve Varga Donát, Molnár Ábel és László Dominik góljának köszönhetően 5-1-re kiütötte ellenfelét a kék-fehér alakulat. 

A döntőben a torna nagy esélyese, a Crvena zvezda, és bár hősiesen küzdött a magyar csapat, ezúttal nem volt esélye a belgrádiak ellen, így ezüstéremmel térhetett haza Szerbiából.

A kék-fehérek közül Varga Donát bekerült a torna álomcsapatába, és Bíró Barnabást választották legjobb kapusnak. Külön dicséretet érdemel Zubor Ádám is, aki betegsége ellenére is vállalta a játékot, sőt, ragaszkodott hozzá.

A csapat tagjai: Bíró Barnabás, Zéher Balázs, Porkoláb Kristóf, Varga Donát, Galaschek Zoárd, Molnár Ábel, Hughes Bence, Zubor Ádám, Sándor, Henn Dávid, László Dominik
Edző: Tóvaj Kristóf

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman