HÍREK

Ezen a napon játszotta csapatunk első NB I-es mérkőzését a MÚE ellen

2019-02-08

Ezen a napon játszotta csapatunk első NB I-es mérkőzését a MÚE ellen

Ezen a napon játszotta csapatunk első NB I-es mérkőzését a MÚE ellen (1903. február 8.).

Az 1903. évi pontvadászat volt a harmadik hivatalos magyar bajnokság. Az első liga létszámát nyolc csapatra emelték. A feljutók között volt a labdarúgó szakosztályát mindössze két évvel korábban megalakító csapatunk, és rögtön a 3. helyet érte el a gárda, úgy, hogy az előző évi bajnok BTC-t kétszer is legyőzte. A bajnoki címet a Ferencváros nyerte.

Csapatunk 1903. február 8-án a Margitszigeti pályán a MÚE (Magyar Úszó Egyesület) ellen játszotta első NB I-es mérkőzését, amit 2-0-ra elveszített.

MTK: Sebő Gyula - Nagy Ferenc, Steiner János, Deutsch Leó - Pozsonyi Imre, Schaár Izidor, Vida Lajos - Károly Jenő, Hoffer István, Herquett Rezső, Káldor Lipót. Vezetőedző: Kertész Sándor. (Egy későbbi visszaemlékezés szerint ebben az összeállításban szerepelt a csapat - az akkori újságok csak nagyon ritkán írták le a teljes névsort.)

A MÚE együttesében olyan játékosok is pályára léptek - többek között Csüdör Ferenc, Holits Ödön, Munk Sándor, Révész Béla, Sebestyén Béla, Szüsz Hugó - akik rövidesen az MTK-ban folytatták pályafutásukat. A találkozón a MÚE-ben játszott a későbbi olimpiai bajnok Halmay Zoltán is.

A bajnokságban csapatunk 14-0-ra verte a Törekvést, 9-1-re a 33 FC-t és 6-0-ra a MAC-ot.

A bajnokság gólkirálya a mindössze 17 éves Károly Jenő lett, 15 góllal.

Az MTK teljesítménye a bajnokságban:

14     9       0        5       41–17       18

(az akkori pontszámítás szerint a győzelemért 2, a döntetlenért 1 pont járt).

Magyar Testgyakorlók Köre játékoskerete az 1903. évi bajnokságban: Deutsch Leó, Frank Imre, Herquett Rezső, Hoffer István, Káldor „Zulu” Lipót, Károly Jenő, Lipovetz Géza, Markovits Péter, Nagy Ferenc, Pozsonyi Imre, Roóz Imre, Schaar Izidor, Sebő Gyula, Steiner Rezső, Ugró Gábor, Weisz Lajos.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2022-09-25 16:00 ESMTK Stadion

ESMTK

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman