HÍREK

Ezen a napon alakult meg az MTK FC önálló futballklub

2019-12-08

Ezen a napon alakult meg az MTK FC önálló futballklub

A múlt század kilencvenes éveinek közepe a megújulást és egy fényes sikerkorszak kezdetét jelentette.

Ebben az időben érkezett klubunk legendája, Sándor Károly közvetítésével a csapathoz Várszegi Gábor, a milliárdos üzletember, akinek jóvoltából az MTK Magyarországon egyedülálló anyagi pozícióba került - és 1995. december 8-án megalakult az MTK FC önálló futballklub. A Várszegi Gábor nevéhez köthető 16 év a klubtörténet második legsikeresebb korszakának számít.

De hogyan került Sándor Csikar "közvetítésével" az MTK-hoz Várszegi Gábor? Nos, ez Csikar legendás kártyaszenvedélyének köszönhető. Sokak szerint az MTK ennek a kártyaszenvedélynek köszönheti, hogy még létezik…

A legendás jobbszélső erről így mesélt: "A kilencvenes évek elején, közepén egymás után szűntek meg a klubok, az MTK is kiesett a másodosztályba, éreztem, közel a vég. Éppen a Csörsz utcai MOM-pálya presszójában lett volna römipartink, négyre beszéltük meg, volt még félórám a kezdésig. Eszembe jutott, hogy itt van a szomszédban a Fotex székháza, s a hirtelen ötlet hatására átsétáltam, megmondtam a portásnak, szóljon fel Várszegi Gábornak, hogy Sándor Károly van itt. Emlékeztem, hogy amikor Gábor kisgyerek volt, egyszer-egyszer a Pozsonyi útról én vittem őt MTK-meccsekre. Legnagyobb meglepetésemre egy perc múlva már az irodájában ültem, éjjel tizenkettőig beszélgettünk, majd másnap újra nála voltam, s nyélbe ütöttük az ügyletet: megvette az MTK-t..."

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2023-03-26 16:00 Szekszárdi Városi Sport- és Szabadidőközpont

SZEKSZÁRDI UFC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman