HÍREK

"Ez egy olyan léptékű átigazolás, amiből nem csak az MTK, hanem a magyar labdarúgás is profitál" - Vancsa Zalán a City Grouphoz szerződik

2022-01-31

"Ez egy olyan léptékű átigazolás, amiből nem csak az MTK, hanem a magyar labdarúgás is profitál" - Vancsa Zalán a City Grouphoz szerződik

Az MTK Budapest megállapodott a Manchester Cityt is működtető City Football Grouppal Vancsa Zalán átigazolásáról. A 17 éves labdarúgó nyáron szerződik külföldre, hiszen kora miatt a nemzetközi átigazolás véglegesítése hosszabb folyamat, ezért a játékos úgy döntött, hogy fejlődését az szolgálja, ha tavasszal még klubunkkal készül.

Vancsa Zalán kis megszakítással 10 éves kora óta a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia, illetve az MTK Budapest labdarúgója. Alig 16 évesen klubunkban mutatkozott be az OTP Bank Ligában, mindössze negyedik élvonalbeli mérkőzésén megszerezte első gólját is az NB I-ben.

Játékosunk ősszel az UEFA Ifjúsági Ligában kimagasló teljesítményt nyújtott, négy mérkőzésen öt gólt és két gólpasszt ért el. 

Az MTK Budapest sportigazgatója, Polyák Balázs elmondta, klubunk továbbra sem fog letérni arról az útról, amely fiatal tehetségek számára kínál esélyt.  
- Ez egy olyan léptékű átigazolás, amiből nem csak az MTK, hanem a magyar labdarúgás is profitál. Büszkék vagyunk, hogy igenis vannak világszínvonalú tehetségeink. Schäfer András, Schön Szabolcs és most Vancsa Zalán is megmutatta, hogy a tehetség utat tör magának. A mi feladatunk csak annyi, hogy hagyjuk nekik megmutatni. Az MTK erről az útról nem fog letérni.

Vancsa Zalán elmondta, nagyon hálás az MTK-nak mindazokért a folyamatokért, ami ahhoz vezetett, hogy most ilyen szerződést írhasson alá.
- Nagyon nehéz összefoglalni, mit is köszönhetek az MTK-nak. 10-11 éves korom óta ennél a klubnál vagyok egy rövid kitérőt leszámítva. Itt kaptam meg a futball alapjait, a labdarúgásnak majdnem minden elemét itt sajátíthattam el, de ami számomra legalább ennyire fontos, hogy emberileg is milyen sokat kaptam az évek során az edzőktől és természetesen a játékostársaktól. Nagy köszönettel tartozom a vezetőségnek és a stábnak azért, hogy ilyen fiatalon is maximálisan bíztak bennem a felnőtt csapatban is, mindig úgy voltam vele, hogy minden pillanatot próbáljak megragadni annak érdekében, hogy éljek a felém tanúsított bizalommal. A regisztráció akár 2-3 hónapot is igénybe vehetett volna, így abban maradtunk, hogy szeretnék még a klubnál maradni, játékban maradni és tovább fejlődni. 

Vancsa Zalán mesélt arról is, hogyan fogadták őt Manchesterben.  
- Nagyon figyelmesek voltak. A látogatás fő eleme természetesen egy rendkívül részletes, mindenre kiterjedő orvosi vizsgálat volt, szerencsére mindent rendben találtak. A City Group szakmai igazgatója, Gary Worthington fogadott, megmutatták a stadiont, a létesítményeket, az első csapat öltözőjét is. Sikerült néhány szót váltani többek között Zincsenkóval is, ahogy a 19 éves Cole Palmerral is, aki a fiataloktól felkerülve lett az első keret tagja. Természetesen egy kicsit jól esett az a felhajtás, ami az elmúlt pár napban körülvett, furcsa volt, hogy minden az én nevemmel volt tele, de most már szeretnék visszatérni a hétköznapokba. Én futballozni szeretek a legjobban, az az én világom. Ugyanaz az ember maradok és ugyanolyan keményen dolgozom, mint eddig, hogy bizonyítsak azoknak, akik feltétel nélkül bíztak bennem.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman