HÍREK

Eső helyett gólzápor a második félidőben NB III-as csapatunk felkészülési mérkőzésén

2023-08-05

Eső helyett gólzápor a második félidőben NB III-as csapatunk felkészülési mérkőzésén

5-2-re nyert a keret 2005-06-os születésű játékosaiból összeállított együttes a Spartak Trnava ellen.

NB III-as csapatunk két fordulón már túl van a bajnokság 2023-24-es küzdelmei során, a hétvégén azonban tétmérkőzésen nem volt érdekelt, miután a MOL Magyar Kupa főtáblájának első fordulója most vette kezdetét, a nem tartalékegyüttesek pedig ott lépnek pályára.

Klubunk úgy látta, hogy a szünet jó lehetőséget teremt arra, hogy azon fiatal játékosaink is meccsterhelést kapjanak, akik az NB III-ban eddig kevesebb lehetőséghez jutottak, így 2005-06-ban született labdarúgóink a Spartak Trnava U19-cel csaptak össze szombat délután.

Kanta József vezetőedző a Szolár - Fischl, Stumpf, Farkas, Kákonyi, Ebot - Weisz, Antal, Pálvölgyi - Kenesei, Földi sort küldte pályára a szlovákiai riválissal szemben és a gárda végig aktívan, nagy lelkesedéssel futballozott. A helyzetekre azonban egy ideig várni kellett, míg végül a 26. percben Földi lőtt óriási felső lécet.

A 38. minutumban aztán egy felívelést Kákonyi kanalazott el a támadók elől, viszont éppen Meryig elé került a labda, aki 8 méterről, jobbal, kapásból lőtt, ám Szolár lábbal nagyot védett. Nem sokkal később egy lövést Fuka kapus elsőre még védett, de Kenesei begyűjtötte és lekészítette Antal Dennisnek, neki viszont 10 méterről, nagy helyzetben lecsúszott a lábáról, így fölé és mellé lőtt.

Szünet után hamar megszereztük a vezetést, méghozzá egy szép góllal: Földit faultolták a 48. percben, a labda mögé pedig Antal Dennis állt és 22 méterről gyönyörűen csavart a bal alsóba (1-0).

A Trnava előtt adódott még egy kisebb lehetőség az egalizálásra - Juty szöktette Laposky-t tizenhatosunk jobb oldalán, utóbbi erős kísérletét Szolár hárította -, de a 61. percben két góllal ellépett az MTK Budapest II. Fischl jobb oldali beadása veszélyesen zúgott középre, a kapus csak tolni tudta - Kenesei elé, aki az ötösön belülről a kapuba bombázott (2-0).

A második játékrészben végig lógott az eső lába, de utolsó húsz percbe lépve szerencsére csak a góleső jött meg. Először a Spartak volt eredményes, a 73. percben egy beívelést követően nem sikerült felszabadítani, a labda sokáig ott pattogott a tizenhatoson, végül Stro lövése talált utat a kapuba (2-1).

Azonnal jött is a válasz együttesünktől: Kenesei indította Vast, aki a kifutó kapust elegánsan emelte át (3-1).

Ezt követően két lehetőség ugyan kimaradt - Kákonyi tökéletes bal oldali beadására Kenesei az ötös közelében berobbant, de fejéről éppen lecsúszott a labda, így mellé ment; majd egy szépen formálódó támadás végén Vas próbált meg egyből játszani, de a védőben elakadt, így visszakerült támadónkhoz, aki átfűzte magát a bekken és az ötösről, az alapvonalról Hegedűst és Keneseit kereste, utóbbi azonban abszolút ziccerben előbbit találta el -, de aztán a hajrában potyogni kezdtek a gólok.

A 88. percben Vas Milán lőtt a kapuba 12 méterről (4-1), a következő akcióból pedig Hegedűs kapta a labdát a tizenhatos előterében és ballal tökéletesen csavart a jobb felsőbe (5-1).

De még ezzel sem volt vége, mert a 91. percben váratlanul betalált a Trnava is, miután egy szabadrúgást íveltek fel a vendégek, jobbról átemeltek a túloldalra, onnan középre fejelték, ahol Mesko közvetlen közelről a kapuba továbbított (5-2).

NB III-as csapatunk legközelebb augusztus 13-án lép pályára, akkor a Szekszárd látogat a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiára.

 

NB III szezonközi felkészülési mérkőzés
Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK Budapest II - FC Spartak Trnava U19 5-2 (0-0)

Gólszerzők: Antal D. (48.), Kenesei N. (61.), Vas M. (75., 88.), Hegedűs T. (89.), illetve Stro (73.), Mesko (92.)

MTK Budapest II: Szolár - Fischl (Béres, 83.), Stumpf, Farkas, Kákonyi, Ebot (Anokye, 65.) - Weisz, Antal (Herczeg, 65.), Pálvölgyi (Hegedűs, 65.) - Kenesei, Földi (Vas M., 65.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman