HÍREK

Értékes győzelmet arattunk Békéscsabán

2022-08-17

Értékes győzelmet arattunk Békéscsabán

Az első félidő végén és a második játékrész elején is betaláltunk, majd a hazaiak szépítettek, de végül magabiztosan a miénk lett a három pont.

A mérkőzés szöveges tudósítása itt érhető el.

A 4. fordulóban ahhoz a Békéscsabához látogattunk, amely az előző fordulóban idegenben verte a Gyirmótot. Somodi - Poór, Szépe, Nagy Zs., Medgyes - Kata, Mezei, Horváth - Stieber, Németh, Bognár összeállításban kezdtük a találkozót, amelynek első helyzete Németh előtt adódott: a 10. percben egy jó csel után ballal, laposan lőtt, Bukrán védett. A túloldalon Mikló befelé tört, majd lőtt 17 méterről, de a léc fölé ment a labda. A folytatásban lüktető, kemény volt a játék, de a helyzetből egy ideig kevesebb akadt.

A 31. percben egy szép támadás végén Bognár készített le egy labdát Mezeinek, ő 10 méterről lőtt, a kapus vetődve mentett nagyot.

A félidő hajrájában Horváth ment el jó csellel a szélen, beadását Medgyes vágta a léc fölé 8 méterről. A 43. percben aztán megszereztük a vezetést: Bognár ugratta ki Stiebert, akinek kemény lövésébe Bukrán csak belekapott, az érkező Németh pedig a hálóba kotorta a labdát (0-1) - előnnyel fordultunk tehát.

A második játékrész csabai lövéssel indul: Váraditól Horváth kapott labdát, utóbbi 14 méterről a léc fölé bombázott. A túloldalon Németh lőtt az oldalhálóba éles szögből, majd Medgyes ugratta ki Stiebert, ő önzetlenül középre passzolt, de Németh elől hatalmasat mentettek.

Az 52. percben aztán növeltük az előnyt: Bognár helyezett lövésébe Bukrán rosszul ért bele, a labda a kapufáról kifelé jött, Stieber pedig szemfüles volt (0-2). Nem sokkal később Kata 18 méteres lövése az oldalhálóban kötött ki.

A 64. percben Lukács került földre Nagy mellett, a játékvezető 11-es ítélt: a sértett végezte el, bár Somodi majdnem kivédte a büntetőt, de szépítettek a hazaiak (1-2). A folytatást nagy csata jelemezte, szerencsére ebben is jól helyt álltunk.

Hat perccel a vége előtt aztán mindent lezártunk: egy szögletet követően Nagy Zsombor fejelt, Bukrán mentett, de a kipattanót Németh nem hibázta el (1-3).

A hajrában Katának volt még egy lehetősége, de mentettek a hazaiak. A 91. percben Lehoczkyt akasztották, a jogos 11-est Futács higgadtan értékesítette. Ezzel 4-1-re nyertünk, így fontos három ponttal tértünk haza Békéscsabáról, és maradtunk a tabella élén.

Békéscsaba - MTK Budapest 1-4 (0-1)
Gólszerzők: Lukács (64., 11-esből), ill. Németh K. (43., 84.), Stieber (52.), Futács (92., 11-esből)


A teljes mérkőzés visszanézhető itt:


 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman