HÍREK

Erős ellenfél ellen, győzelemmel zárult az újabb edzőmeccs

2023-07-08

Erős ellenfél ellen, győzelemmel zárult az újabb edzőmeccs

2-1-re vertük az Európa Liga-indulás előtt álló együttest.

A szerb bronzérmes ellen folytattuk a felkészülést. Az FK Csukaricski együttese az ezüstérmes Topolyával azonos pontszámmal zárt a tabellán, de végül harmadik lett. Az Európa Liga indulásra készülő klub megelőzte a Partizan Belgrádot is a legutóbbi bajnokságban. Keretüket 25 millió euróra taksálják. A Csukaricski egyébként belgrádi székhelyű klub, egyszer nyerte meg a szerb kupát. 

Így kezdtük a mérkőzést: Demjén - Hej, Kádár, Bobál - Kovács M., Kata, Thiam, Bognár, Antonov - Zsóri, Németh K.

Már a 2. percben volt egy lehetőségünk: egy szögletet követően Hej fejelt, de Mirosavicsnak sikerült közbeavatkoznia. Három perccel később ismét nekünk volt helyzetünk, de Drezgics nagyot mentett Kovács Mátyás 14 méteres lövése után.

A 20. percben Adzics löketét Demjén fogta biztosan. Ezt követően Zsóri kétszer is veszélyeztetett, előbb lábbal, majd fejjel, de mindkétszer megúszta a gólt a Csukaricski. A félidő közepén a szerbek voltak aktívabbak, de akadt, hogy nem találtak kaput, míg Miladinovics erős átlövését Demjén hárította, aki később Stojanovics próbálkozásánál is a helyén volt.

A 43. percben aztán mi szereztünk vezetést, Antonov lövésszerű beadása után kötött ki a hálóban a labda (0-1), így a félidő a mi előnyünkkel zárult. A szünetben Németh helyére Stieber állt.

Fordulást követően a szerbek kezdtek jobban, és azonnal egyenlítettek: Szpasojevics lövését Demjén még védte, a kipattanónál azonban már tehetetlen volt (1-1).

Nem sokáig maradt ennyi az állás: az 50. percben Thiam labdaszerzése után Zsóri ugratta ki Stiebert, aki szép egyéni megoldás után talált a kapuba (1-2).

A 60. percben Thiamot Horváth váltotta. Nem sokkal utána Tomovics lövését védte a kapusunk, míg mi Bobál révén növelhettük volna előnyünket, ám a szerb kapus nagy bravúrral mentett.

A 70. percben Spalek és Kosznovszky beállt Bognár és Kovács helyére, majd a hajrában Molnár váltotta Zsórit. 

Közben Demjén hárított még egy alkalommal, így az állás nem változott, 2-1-re nyertünk a szerb bajnokság dobogósa ellen. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 15:30 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

PUSKÁS AKADÉMIA FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman