HÍREK

Erős ellenfél ellen folytattuk a felkészülést

2023-07-05

Erős ellenfél ellen folytattuk a felkészülést

Vezettünk, de a Hajduk fordított a második félidőben.

A magabiztosan megnyert hazai felkészülési meccsek után jó erőfelmérőnek ígérkezett első szlovéniai edzőmérkőzésünk a horvát Hajduk Split ellen. A Hajduk idén megnyerte a Horvát Kupát (összesen nyolcadik alkalommal, míg horvát bajnokok 6-szor lettek). A spliti együttes tíz nap múlva a horvát Szuperkupa-döntőjében lép pályára, a Dinamo ellen, majd a szezont is a nagy rivális ellen kezdik, így a Hajduk fontos időszaknál jár a felkészülésben. 

Játékoskeretük becsült értéke ötszöröse a miénknek. A legismertebb játékos a sokszoros horvát válogatott, 10-es mezben játszó Livaja - akit 8 millió euróra taksálnak). A 20 éves Biukot 6,5 millióra, míg a mindössze 17 esztendős, de kimagasló fizikai adottságokkal rendelkező belső védőt, Vuskovicot 6 millióra. Edzőjük a korábbi, sokszoros horvát válogatott Ivan Leko.

Mi ezzel a csapattal kezdtünk: Demjén - Várkonyi, Kádár, Bobál - Hej, Kata, Thiam, Stieber, Antonov - Molnár R., Németh K.

Az első helyzetek előttünk adódtak, de Németh lövését, majd közeli próbálkozását is fogta Lucic, aki közben Stieber átlövését is hárította. A túloldalon Melnjak kemény löketét ütötte ki Demjén.

A folytatásban a nagy csata és a küzdelem dominált, de ebben is felvettük a kesztyűt. Majd remek akció végén kiváló egyéni megoldás után megszereztük a vezetést: a 31. percben Kata tört be a 16-oson belülre, Németh Krisztiánnal kényszerítőzött, majd higgadtan helyezett a hálóba 10 méterről (0-1)! 

A félidő végén növelhettük volna az előnyt: Stieber 18 méteres bombája a kapufát találta el.

Fordulás után Antonovot Vadnai, Thiamot Végh, Stiebert Bognár, Némethet Zsóri váltotta, majd kisebb sérülés miatt Varju érkezett Várkonyi helyére. Ebben a játékrészben inkább a szintén sokat cserélő Hajduk irányított, a mieinknél pedig több tervezett csere is volt (Spalek, Horváth és Kocsis is érkezett). A horvátok a 64. percben egyenlítettek is: Livaja szép csellel tört be a szélről, középre passzolt labdáját Dajaku közelről értékesítette (1-1).

A mieink is veszélyeztettek, Zsóri kemény lövését kiütötte a kapus. A túloldalon Livaja éles szögből leadott bombáját Demjén ütötte szép mozdulattal szögletre, majd Dajaku jó szögből mellé helyezett. Bognár átlövéssel válaszolt, de a 18 méteres lapos löket után a kapufáról kifelé jött a labda. Negyedórával a vége előtt Kovács és Zuigéber is beszállt.

A Hajduk pedig előnybe került, a leshatáron lévő Livaja szép egyéni megoldás után lőtt a hálóba, Demjén csak beleérni tudott a labdába (2-1). 

A hajrában Horváthnak volt még egy lövése, de a Hajduk kapusa mentett, a 88. percben aztán kialakult a végeredmény: egy balról belőtt labdára Livaja érkezett, és 2 méterről nem hibázott (3-1) Az első félidőben szervezetten, jól játszottunk, nem volt érdemtelen a vezetésünk. A fordulás után a Hajduk aktívabb lett, a sok cseréből ezúttal ők jöttek ki jobban, hiszen valamelyest eltűnt az addigi stabilitásunk, Livaja klasszisa révén pedig végül a Hajduk fordítani tudott. 

Folytatás pénteken az NK Bravo ellen.

A mérkőzés élő közvetítése itt érhető el.

A mérkőzés itt nézhető vissza:
 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman