HÍREK

Érdekességek az Örökrangadóról

2015-11-24

Érdekességek az Örökrangadóról

Az mlsz.hu több statisztikai érdekességgel is szolgált az MTK Budapest – Ferencvárosi TC mérkőzést követően, melyeknek jó része igencsak hízelgő a kék-fehér klubra nézve.

Azt bizonyára majd minden labdarúgás iránt érdeklődő szurkoló tudja, hogy az MTK Budapest a Ferencvárosi TC, több mint egyéves bajnoki veretlenségi sorozatának vetett véget a hétvégén. Vannak azonban további statisztikai érdekességek is az Örökrangadó kapcsán, melyeket az mlsz.hu vett sorra. Nézzük pontosan miről is van szó!

– A Ferencváros ezt megelőzően 2014 októberében, a Diósgyőr vendégeként szenvedett vereséget az élvonalban. Bajnoki veretlenségi sorozata 34 mérkőzést számlált, ennél hosszabbra csupán egyszer volt példa a klub történetében, az 1931-ben és 1932-ben, amikor 36 összecsapást vívott meg vereség nélkül a gárda, s közben 22 győzelemmel, százszázalékos teljesítménnyel bajnoki címet nyert az 1931–1932-es idényben.

Thomas Doll vezetésével harmadszor játszott idegenben bajnoki mérkőzést a Fradi az MTK Budapest ellen. Mindegyiket elveszítette!

– A kék-fehérek a legutóbbi három „hazai” meccsüket három különböző pályán játszották a Ferencváros ellen. Nyertek a Hidegkuti, a Bozsik és az Illovszky Stadionban is. 

Torghelle Sándor, a legutóbbi három MTK Budapest – Ferencváros mérkőzésből kettőn is győztes gólt szerzett. 

– A korábbi válogatott csatár hat gólt szerzett eddig a bajnoki idényben, mindegyik pontot, vagy pontokat hozott az MTK-nak. 

– A Ferencváros a mostanit megelőzően 2014. augusztus 3-án, Pápán kapott ki, szerzett gól nélkül bajnoki találkozón. 

– A zöld-fehérek, noha továbbjutottak, hétközben kikaptak Csákváron Magyar Kupa-mérkőzésen. 2013 végén fordult legutóbb elő a mostanit megelőzően, hogy két egymást követő tétmérkőzésükön veszítettek. A fentiekből következően, Thomas Doll irányításával most először volt erre példa. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman