HÍREK

Emberhátrányban szenvedett vereséget második csapatunk a tavalyi bajnok ellen

2021-10-03

Emberhátrányban szenvedett vereséget második csapatunk a tavalyi bajnok ellen

Három győzelem után kapott ki csapatunk. Az 51. percben, 1-1-nél történt kiállítás után kétszer találtak be a vendégek.

NB III, Közép csoport, 10. forduló
MTK Budapest II–Iváncsa KSE 1-3 (1-1)

Budapest, BVSC-Zugló Stadion
Vezette: Takács Ákos (Sztányi, Szilágyi)

Gólszerző: Kovács M. (29.), illetve Vallejos (11.), Balogh (54., 77. - a másodikat büntetőből)

Sárga lap: Gyuris (66.), Helembai (77.), illetve Cseszneki (38.) Kercsó (63.)

Piros lap: Georgievski (51.)

MTK Budapest II: Varasdi - Godwords, Várkonyi, Fülöp, Guth (Helembai 68.) - Fördős, Georgievski, Horváth A. (Fekete, 83.) - Drljo (Vasvári, 61.), Gyuris, Kovács M. (Miknyóczki, 46.)

Vezetőedző: Kanta József

Iváncsa KSE: Varga Á. - Kozma (Gajda, 34.), Aradi, Pribék, Molnár - Cseszneki (Suszter, 80.), Domokos, Kercsó, Kovács S. (Szellák, 80.), Vallejos - Balogh

Vezetőedző: Tóth András

Legutóbbi három mérkőzését megnyerő második csapatunk a bajnokság 10. fordulójában a 16. helyen álló Iváncsa KSE együttesét látta vendégül. Ellenfelünk - a tavalyi kiírás aranyérmese - nem kezdte jól a pontvadászatot, a legutóbbi két összecsapását, a Dabas-Gyón FC és a Monor ellen viszont megnyerte.

A mérkőzés elején mi birtokoltuk többet a labdát, de helyzetet nem sikerült kialakítani. A találkozó első kaput eltaláló lövése gólt is eredményezett: A 11. percben Vallejos Dominique elé került a labda a bal oldalon, a lendületből érkező játékos pedig a kimozduló Varasdi mellett a jobb alsóba lőtt (0-1).

A gól után a vendégek előtt adódtak apróbb lehetőségek, de ezekben igazi veszély nem volt. A játékrész felénél átvettük a játék irányítását, mely a 29. percben gólt is eredményezett: Kovács Mátyás kapott remek indítást a bal oldalon, fejjel maga elé tette, a tizenhatos előteréből lőtt, bombája pedig egy védőn megpattantva a bal felsőben kötött ki (1-1).

A 32. percben Kovács közel járt a duplához, de a jobb alsóba tartó lövését lábbal kitolta Varga. A folytatásban inkább a paprikás hangulat jellemezte a mérkőzést a szép játék helyett. Újabb gól már nem született, így 1-1-el vonulhattunk pihenőre.

A fordulást követően hat perccel Georgievski buktatta ellenfelét a félpályánál, a játékvezető sárga lapot adott neki. Néhány másodperccel később még egyszer felmutatta neki a sárgát, így emberhátrányba kerültünk.

Három perccel később meg is szerezték a vendégek, Vallejos passzolt középre balról, Balogh László pedig közelről a kapuba továbbított (1-2).

Kanta József vezetőedző Vasvári és Helembai beállításával próbált változtatni a csapat játékán, mely tíz emberrel is ment előre az egyenlítésért.

Az összecsapás a 77. percben dőlt el, ekkor Várkonyi buktatta ellenfelét az ötösnél, a büntetőt pedig Balogh a jobbra vetődő Varasdi mellett a bal sarokba lőtte (1-3).

A hajrában egyszer a felső lécet még eltaláltuk, újabb gólt azonban már nem született, így a vendégek két góllal nyerni tudtak.

Csapatunk a következő fordulóban a Monor vendége lesz.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman