HÍREK

Emberhátrányban is domináns játékkal szerezte meg a győztes gólt NB III-as csapatunk a KTE II ellen

2023-03-05

Emberhátrányban is domináns játékkal szerezte meg a győztes gólt NB III-as csapatunk a KTE II ellen

Nem volt kérdéses, hogy melyik az erősebb gárda, Thiam kiállítása ellenére akciógólig, tizenegyesig és ziccerekig jutott az MTK Budapest II.

A Majos után az ő közvetlen riválisuk, a Kecskeméti TE II ellen folytattuk szereplésünket az NB III Közép csoportjában. Kanta József vezetőedző az első keret labdarúgói közül ezúttal ismét számíthatott Spalekre és Thiamra, valamint Csentericsre és a hosszabb kihagyásból visszatérő Miknyóczkira. A vendégek részéről Polyák, Buna és Gréczi léptek már pályára idén az NB I-es KTE-nél.

Az első fél óra inkább a kecskemétieké volt, de elvétve nekünk is akadtak lehetőségeink, a 11. minutumban például Thiam 21 méteres, lapos kísérlete ment el a kapufa mellett. A 15. percben viszont váratlanul - első és egész mérkőzésen egyetlen - helyzetéből megszerezte a vezetést a KTE. Guth vesztett labdát, a bal oldalunkról érkező beadást pedig Gréczi továbbította a kapuba (0-1).

Ezt követően fokozatosan átvettük az irányítást. Eőször Miknyóczki lőtt fölé, majd Juhász Levente és Thiam percei következtek. Télen szerződtetett középpályásunk a szélső szögleteit és beadásait rendre el tudta fejelni, ám volt, hogy a felső lécet, volt, hogy ziccerben a kapus kezét "találta el" és akadt olyan is, hogy csúsztatása centikkel a léc előtt ment el keresztbe; majd a 38. percben Szőke kísérletét fogta Cseh hálóőr, a következő akcióból pedig Spalek bombázott, de ez sem fogott ki a portáson. 

A szünet előtt végül sikerült is egyenlíteni. Szőke ívelt tért ölelően Balogh Bence elé, aki 30 méteren lendületből elsodorta a labdát és kapura tört a jobb oldalról. Éles szögből bevezette a büntetőterületre és ellőtte a kapus alatt (1-1).

Kevésen múlt, hogy a félidőre már előnnyel vonulhassunk, mert az utolsó támadásból Spalek is kapott egy visszagurított labdát, ám 17 méterről miliméterekkel a jobb alsó mellé csavart, Cseh kapusnak esélye sem lett volna. Fordulás után - csakúgy, mint legutóbb, Majoson - már az első másodpercekben ziccert alakítottunk ki, Juhász Levente húzott befelé balról és tüzelt, de a hálóőr nagy vetődéssel kitolta.

A 49. percben viszont kis híján újra vezetést szerzett a Kecskemét, amikor egy nem túl veszélyes, de kellemetlen helyre érkező beadást Dóra mellel saját kapunk felé elsodort a kimozduló Csenterics elől, ám csapatkapitányunk még a gólvonal előtt ki tudta húzni a labdát. Ezt követően aztán ténylegesen nehezítettük saját helyzetünket, amikor egy felívelt labdánál Thiam a tizenhatos előterében fejmagasságú lábbal érkezett egy védőre és el is érte. A játékvezető a piros lapot mutatta fel neki, így tíz emberrel folytattuk.

Ekkorra azonban már óriási lendülettel játszott együttesünk és a kiállítás sem vetette vissza különösebben futballunkat. A 63. percben Guth tört be a tizenhatosra és 15 méterről, ballal fölé lőtt. Két percre rá Balogh robogott be Polyák mellett a tizenhatosra, a jóval nagyobb testű védő pedig egyértelműen elsodorta, de a síp néma maradt. A 69. percben Juhász Levente futott el a bal szélen, a büntetőterületre érve keresztbe adott, Balogh azonban centikkel lemaradt és elsuhant keresztbe a játékszer.

A 72. percben Szőke húzta talppal Guth elé a labdát, hátvédünk jobbal, bal oldalról csavart, de Cseh fogni tudta. A 77. percben viszont a többedik kétes szituációnál már valóban tizenegyest ítélt Takács Ákos játékvezető: Juhász Levente hagyta le őrzőit és adott be veszélyesen, bent pedig a lendületből érkező Spaleket feldöntötték. A labda mögé Szőke Gergő állt és erővel a kapu jobb oldalába lőtt volna, de a vendégek kapusa eltalálta az irányt és nagyot védett.

A kecskeméti öröm azonban nem tartott sokáig, mert a tarthatatlannak bizonyuló Juhász Levente a következő percben ismét lehagyta a védőket és a tizenhatosra érve ballal, laposan bepasszolt, Balogh Bence pedig két védőtől közrefogva érkezett és becsúszott, a labda végül a hosszú kapufáról perdült a hálóba (2-1).

Együttesünk az emberhátrányos előny tudatában sem adta fel a támadásokat és a hátralévő szűk negyedórában is folyamatosan ígéretes lehetőségekig jutott, de nagy ziccer már nem alakult ki, míg a Kecskemét a labdát is ritkán birtokolta, így maradt a 2-1, az MTK Budapest II így értékes három ponttal gazdagodott.

 

NB III Közép csoport, 24. forduló
Lantos Mihály Sportközpont

MTK Budapest II - Kecskeméti TE II 2-1 (1-1)

Gólszerzők: Balogh B. (44., 79.), illetve Gréczi (15.)

Kiállítva: Thiam (57.)

MTK Budapest II: Csenterics - Godwords, Juhász B., Dóra, Guth - Miknyóczki (Bene, 46.), Szőke, Spalek, Thiam, Juhász L. (Csöngei, 90.) - Balogh B. (Necula, 84.)

Kecskeméti TE II: Cseh - Buna, Győri, Polyák, Szamosi, Lovas Zs. (Szalai Sz., 46.) - Hatvani, Bodor (Barkóczi Á., 80.), Györgye (Lovas A., 66.) - Horváth M. (Major E., 66., Bellák, 80.), Gréczi

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman