HÍREK

Elvitte a három pontot a Dunaújváros az utolsó előtti NB III-as fordulóban

2022-05-22

Elvitte a három pontot a Dunaújváros az utolsó előtti NB III-as fordulóban

Vereséget szenvedett Kanta József vezetőedző csapata a BVSC stadionjában.

NB III-as csapatunk az ezüstéremért küzdő Dunaújvárost fogadta a BVSC stadionjában a 37. fordulóban.

Kanta József vezetőedző ezúttal két olyan játékosra is számíthatott, akik az NB I-es bajnokság hajrájában kulcsembernek számítottak a 12 pontból 10-et megszerző gárdában: Horváth Artúr és Kovács Mátyás is a pályán voltak. A túloldalt a Fejér megyeieknél is játszott öt, élvonalbeli múlttal is rendelkező labdarúgó: Pokorni, Petró, Jakab, Papp M. és a Dunaferrnél, valamint Pakson összesen 207 első osztályú bajnokin játszó Báló Tamás.

A kettő közül az első félidőben adódott kevesebb lehetőség a felek előtt. A 9. percben egy felívelt labdát védelmünk a levegőbe fejelt, az érkező Székely pedig 16 méterről kapásból ellőtte a hulló játékszert, de kissé eltörte és a rövid mellé pattogott. A 25. percben aztán megszerezte a vezetést a Dunaújváros.

Molnár Sándor adott be jobbról, mélységből. A labda a két támadó mögött elsuhant a tizenhatos vonalán, de a bal oldalon egykori játékosunk, a felfutó Jakab Dávid 10 méterről, ballal a kapu bal oldalába bombázott (0-1).

Az első félidő ráadásában Novák adott be balról, az alapvonalról, Jakab pedig berobbant és 10 méterről, középről, helyzetben lőtt, ám a labda a földön lelassult, Varasdi pedig eldőlve fogta. Szünet után kis híján sikerült az egyenlítés: Kovács Mátyás húzott befelé balról, majd visszahúzta a labdát és jobbal a hosszú felé csavart, de kísérlete elzúgott a bal oldali kapufa mellett.

Két perccel később aztán megint a vendégek jártak közelebb a gólhoz, amikor Novák jobbról belépett a tizenhatosra és visszajátszott Petró elé, aki 10 méterről azonnal lőtt, de Guth a gólvonal közelében óriásit mentett. A 61. percben viszont már megszületett a második vendégtalálat. Papp M. vett át egy bal oldali beadást a tizenegyespont közelében, majd a kapu bal oldalába passzolt (0-2).

Két perc sem telt el, amikor Jakab csavart középre mélységből, jobbról. Tóth Ákos átvette és két védő között küzdött. A játékszer végül a berobbanó Novák elé került, akinek 10 méterről nem okozott nehézséget a kapuba lőnie (0-3).

A 68. percben a csereként beállt Merényi hosszú labdával indította Oseit, aki könnyedén lefutotta a dunaújvárosi balhátvédet és a kapus felé vezette a labdát. Lövésig azonban már nem jutott, mert az ötös előterében Papp elpiszkálta előle a játékszert. A 78. percben is ghánai támadónk előtt adódott ziccer. Ekkor Fülöppel kényszerítőzött, a visszakapott labdával pedig szemből rávezethette a hálóőrre. 13 méterről rábombázott, de Pokorni nagyot védett.

Az utolsó tíz percben aztán még inkább elléptek a vendégek. Előbb Tóth Ákos talált be (0-4), majd a 87. percben Fördős ütközte le vállal a pirosmezesek támadóját, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Ezt Papp magabiztosan a jobb alsóba lőtte (0-5).

A sikerrel ellenfelünk bebiztosította 3. helyét a tabellán, míg az MTK Budapest II továbbra is a 10. helyen áll.

 

NB III Közép csoport, 37. forduló
BVSC-Zugló Stadion, Budapest

MTK Budapest II - Dunaújváros PASE 0-5
Vezette:
Sipos Katalin (Szkrajcsics, Majorné Nagy)

Gólszerzők: Jakab (25.), Papp M. (60., 88.), Novák (64.), Tóth Á. (81.)

MTK Budapest II: Varasdi - Guth, Várkonyi, Markovic, Owusu (Fülöp, 28.) - Rimóczi (Merényi, 66.), Horváth A. - Radchenko (Fördős, 80.), Kovács Máté, Kovács Mátyás - Osei (Nyirenda, 80.)

Dunaújváros PASE: Pokorni - Molnár S., Tölgyesi V., Székely (Tölgyesi P., 85.), Báló (Ságodi, 85.), Papp M., Novák, Jakab (Balogh Á., 80.), Petró (Tóth Á., 61.), Kesztyűs M. (Hegedűs, 86.), Barna

A találkozó jegyzőkönyve és eseményei percről percre ide kattintva olvashatók.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman