HÍREK

Elutaztak

2016-06-12

Elutaztak

Az MTK Budapest labdarúgócsapata elutazott az egyhetes, ausztriai edzőtáborozásra. Ennek apropóján is beszélgettünk a klubigazgatóval, Domonyai Lászlóval.

– Mi az edzőtábor programja?

– Az Európa-ligára felkészülés jegyében három nemzetközi        edzőmérkőzést játszunk – kezdte a beszélgetést Domonyai László. Ezeken lehet kialakítani a végleges játékoskeretet, meghatározni az erősségét, valamint az esetleges kezdőcsapatot,  és elvégezni a csapatrészek közti taktikai összecsiszolásokat is. Továbbá az speciális állóképesség megszerzése szempontjából is fontosak, mert ezt csak meccseken lehet elérni.

– Már két hete benne vagytok a munkában, a Lantos Mihály sportközpontban edzettetek. Hogy sikerült a felkészülés eleje?

– Példaértékű munkát végeztek labdarúgóink. A szakmai stáb, Szabó András erőnléti edzőnk vezetésével, teljesen újszerű és komoly megterhelésekkel járó edzéseket irányított. Játékosaink, elmondásuk alapján, nagyon is élvezeték a munkát. A kinti edzőtáborral már a felkészülés következő, második fázisába lépünk, ahol a mérkőzések időszaka jön. Reményeink szerint már ott kialakul az a kezdőcsapat, amely eredményesen vívhatja meg az Európa-liga első, kvalifikációs körét, és továbbjut csapatunk. Most ez a legfőbb célunk.

– Szerb, grúz és izraeli ellenfelek ellen játszunk. Milyen szempontok szerint választottunk csapatokat?

– A meccsidőpontok mellett csak egy kérésünk volt az edzőtábort szervező osztrák cégtől, amely a mérkőzések mellett még a szállodát, a pályahelyszíneket és sok mást is intéztek. Olyan csapattal is akartunk játszani, amelyik Európai-kupában, tehát EL-ben, vagy BL-ben indul. Az együttesek nemzetisége nem volt szempont. A szervező cég ezeket ajánlotta, mi pedig mindhárom együttest elfogadtuk.

– Az utazó keret kialakításnál figyelembe vettétek, hogy a 2016/17-es szezontól az OTP Bank Liga összecsapásain már két, 1996-ban vagy azután született játékosnak a szerepeltetése is ajánlott?

– Külön kezeljük a bajnokságtól az Európa-liga találkozóit. Az EL-ben nem az MTK Budapest futballfilozófiájából adódó, és a fiatal játékosok beépítését mindig előtérbe helyező stratégiát tartjuk szem előtt, hanem kifejezetten az eredményességet és a továbbjutást. Így semmilyen hosszú távú, az adott találkozókon túlmutató célunk nincs, ezért a csapatösszetételt kizárólag a játékerő, és nem az életkor, vagy a távlati cél határozza meg.

– Myke Bouard Ramos a hétközi edzésen megsérült, így nem tarthat társaival. Ki utazik helyette az edzőtáborba?

– Nem utazik helyette új ember. A tervezett huszonötös fős keret helyett így huszonnégy labdarúgó utazott el.

– Mi következik, miután hazaérkeztetek Ausztriából?

– Az már felkészülésünk harmadik fázisa, az utolsó másfél hetes időszak. Akkor majd a frissítés és az apróbb csiszolások kerülnek előtérbe.

Az MTK Budapest Ausztriába kiutazó kerete:

A szakmai stáb: Domonyai László klubigazgató, Teodoru Vaszilisz vezetőedző, Vass László és Horváth Henrik pályaedzők, Andrusch József kapusedző, Szabó András erőnléti edző, Dr. Kincses Dániel orvos, Molnár István és Kiss János gyúrók, Sipos Péter gyógytornász, valamint Máté Gábor kit manager. 

A játékoskeret: Baki Ákos, Borbély Bálint, Darko Nikacs, Deutsch Bence, Dragan Vukmir, Federico Groppioni, Gera Dániel, Hegedüs Lajos, Hrepka Ádám, Jakab Dávid, Kanta József, Katona Máté, Korozmán Kevin, Marek Strestik, Mato Grgics, Poór Patrik, Schrammel Ádám, Szatmári István, Szatmári Lóránd, Talabér Attila, Torghelle Sándor, Vadnai Dániel, Vass Ádám, Vogyicska Bálint.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman