HÍREK

Először kaptunk ki a bajnokságban

2022-09-12

Először kaptunk ki a bajnokságban

3-0-s vereséget szenvedtünk a DVTK otthonában.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

DVTK–MTK Budapest 3-0 (1-0)

Miskolc, DVTK Stadion 5011 néző

Vezette: Andó-Szabó Sándor (Ducsai, Vígh-Tarsonyi, Szalai)

Gólszerző: Biben (öngól, 44.), Könyves (49., 67.)

Sárga lap: Gera (1.), Holdampf (90.) illetve Medgyes (6.), Szépe (45.), Bognár (46.), Kata (70.)

DVTK: Danilovic – Csirmaz, Szatmári, Bárdos, Bokros (Kotula, 88.) – Cseke, Holdampf, Bényei (Jurek, 82.) – Gera (Eppel, 66.), Lukács (Koman, 82.), Könyves (Szőke, 88.)

Vezetőedző: Szergej Kuznyecov

MTK Budapest: Somodi – Poór (Kaka, 22.), Szépe, Nagy Zsombor (Palincsár, 83.) – Biben, Lehoczky (Kovácsréti, 57.), Kata, Medgyes – Stieber (Futács, 46.), Németh, Bognár (Kovács Máté, 83.)

Szakmai igazgató: Bognár György

Csapatunk a Merkantil Bank Liga nyolcadik fordulójában a DVTK otthonába látogatott. A miskolci alakulatnál Dragan Vukmirt nemrég Szergej Kuznyecov váltotta a kispadon, akivel a piros-fehérek kettőből két meccset megnyertek. A mieink az utóbbi két fordulóban egyaránt hat gólt szereztek, de az egyre jobb formába kerülő DVTK ellen nem számíthattunk könnyű összecsapásra, főleg nem Miskolcon.

Csenterics, Kovács Mátyás, Barkóczi és Horváth Artúr az ifjúsági Bajnokok Ligájára készültek, ezért nem lehettek a csapattal, míg Mezei betegség miatt hagyta ki a rangadót. Először volt ott a kezdőcsapatban Biben Barnabás, aki jobb szélső védő pozícióban kapott lehetőséget.

A parázs összecsapáson előbb láttunk lapot, mint igazi helyzetet: Gera és Medgyes is hamar besárgult. A 12. percben szép kontrát vezettünk, melynek végén Bognár megpattanó beadása az oldalhálóban kötött ki, majd a szögletnél a kapu torkából szabadított fel a hazai védelem. Három perccel később korábbi játékosunk, Gera tűnt fel a kapunk előtt, bal lábas lövését magabiztosan védte Somodi. 

A 19. percben Bényei szöglete jutott el Szatmárihoz, aki közelről fejelt a kapu fölé. A 22. percben Poór óriási sprintet vágott ki, ezzel megakadályozva azt, hogy a DVTK kontrából helyzetig jusson el, de utána a combjához kapott, és sajnos nem tudta folytatni a játékot, így Kaka Godwords jött helyette.

A csere után Stieber próbálkozott távolról, lövése nem okozott gondot Danilovicnak. A 28. percben Bognár lőtt közelebbről, azonban éles szögből nem tudott kifogni a hazai kapuson. Két perccel később a DVTK kapuja előtt szereztünk labdát, Bognár próbálta ezután ziccerbe hozni Lehoczkyt, ám leheletnyivel hosszú volt az átadása.

A 33. percben a bal oldalról végzett el szabadrúgást a DVTK, a hosszúra érkező labdát Könyves nem tudta bekotorni a kapuba. Tíz perccel később kontrából lépett meg a Diósgyőr, melynek a végén Cseke lőtt fölé. Egy perccel ezután már betaláltak a hazaiak: Gera adott be a jobb oldalról, a labdát Somodi balszerencsésen Bibenre ütötte, akiről az a kapuba pattant (1-0).

A második félidőre a sérüléséből felépülő Futács érkezett Stieber helyére, de a 49. percben megduplázta előnyét a DVTK: Gera adott be a jobb oldalról, Bényei továbbtette a labdát, Könyves pedig közelről lőtt a kapunkba (2-0).

Az 50. percben szépíthettünk volna: Németh kapott remek ívelést, éles szögből a hosszú alsót célozta meg, de Danilovic leért, majd három perccel később Bényei tekert a kapunk mellé.

Az 59. percben szép támadást vezettünk, melynek a végén a csereként beálló Kovácsréti lőtt, de Danilovic ezúttal is a helyén volt. A 63. percben Gera lőtt a tizenhatos sarkáról, Somodi magabiztosan ütötte ki a labdát a mezőnybe, majd Futács lőtt éles szögből mellé.

A 66. percben ismét szépíthettünk volna: Bognár ugratta ki Futácsot, lövését kiütötte Danilovic, az ismétlést pedig Németh a felsőkapufára lőtte. Az ezt követő ellentámadásból Cseke centerezett balról, Könyves érkezett, és kilőtte a hosszú alsó sarkot (3-0).

A 74. percben Kovácsréti szabadrúgását Németh bólintotta kapura, Danilovic ismét védett, majd Futács került helyzetbe, már kicselezte a DVTK hálóőrét is, azonban nem tudott kapura fordulni.A 83. percben újabb középhátvédünk dőlt ki: Nagy Zsombor sántikált le, Palincsár jött helyette. Egy perccel ezután Németh került a védők mögé, lecselezte Danilovicot, de kisódródott, beadását Futács lőtte fölé.

A 85. percben Kovácsréti ment el a jobb szélen, laposan adott be, Futács érkezett középen, de nem tudta értékesíteni óriási ziccerét. Két perccel később Németh fordult le a tizenhatoson belül, majd ballal trafált fölé. Újabb lehetőséget már nem tartogatott a meccs, így 3-0-s vereséget szenvedtünk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 15:30 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

PUSKÁS AKADÉMIA FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman