HÍREK

Először botlottunk tavasszal (GALÉRIA)

2018-03-29

Először botlottunk tavasszal (GALÉRIA)

A pontatlanság most ponttalansághoz vezetett.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése. 

Nyíregyháza Spartacus FC–MTK Budapest 2-0 (1-0)

Nyíregyháza Városi Stadion, 1376 néző

Vezette: Molnár Attila (Berettyán, Máyer, Berényi)

Gólszerző: Kártik (32.), Dragoner (73.)

Sárga lap: Holdampf (36.), Kártik (70.) illetve Talabér (57.), Jakab (69.), Katona (77.), Vass Ádám (90.)

Nyíregyháza Spartacus FC: Jova – Szokol, Fodor, Rubus, Farkas – Holdampf, Kártik – Szabó (Dragoner, 67.), Kesztyűs (Papp, 78.), Pekár – Gajdos (Rezes, 86.)

Vezetőedző: Lucsánszky Tamás

MTK Budapest: Bese – Katona (Hrepka, 83.), Talabér, Gengeliczki, Deutsch – Vass Patrik, Vass Ádám, Kanta, Jakab (Kulcsár, 78.) – Lencse, Korozmán

Vezetőedző: Feczkó Tamás

A bajnokság 27. fordulójában, csütörtökön a Nyíregyháza otthonába látogattunk. Feczkó Tamás számára különleges a helyszín, hiszen ebben a városban született, dolgozott. A vezetőedzőnk fogadtatása rendkívül barátságos volt, hiszen külön köszöntötték a hangosbemondón keresztül, de a pályán a hazai játékosok nem mutattak kegyelmet.

A kemény összecsapás első helyzete Vass Patrik távoli lövése volt, melyet Jova könnyedén hárított. Három perccel később Kanta került helyzetbe a tizenhatoson belül, de első lövését blokkolták, a másodikat pedig a hazai kapus bravúrral ütötte kapufára.

Nagyrészt mi irányítottunk az első játékrészben, de meglepetésre a Nyíregyháza szerzett vezetést a 33. percben: Pekár szöglete a hosszú saroknál pont Kártik elé pattant, aki bekotorta a labdát Bese kapujába. A gól után még keményebbé vált az összecsapás, minden eszközt bevetettek a felek a győzelem érdekében, néha már túlságosan agresszívan léptek fel az együttesek. A gól után Vass Patrik kapott nagy rúgást a lábára Holdampftól, akit sárga lappal figyelmeztetett Molnár Attila.

A félidő végéig újabb nagy lehetőséget nem tudtunk kialakítani, így hátrányból várhattuk a folytatást.

A fordulás után a Nyíregyháza veszélyeztetett kétszer is szögletből, de egyik kísérlet sem talált kaput. A mieink az 54. percben, remek passzolgatás után alakítottak ki helyzetet, de Vass Patrik próbálkozásába az utolsó pillanatban beleléptek a védők.

Tíz perccel később hasonlóan gyönyörű játék után Katona ment el a jobb szélen, de centerezését blokkolták a hátvédek. A 73. percben jött számunkra a fekete leves: a csereként pályára került Dragoner üresen maradt középen, és szépen bólintotta a kapuba Holdampf beadását balról érkező beívelését.

A hátralévő játékidőben mindent egy lapra feltéve jöttünk előre. Lencse kétszer is szépíthetett volna: először a 80. percben pazar összjáték után lőtt ballal fölé tíz méterről, majd egy perccel később, a tizenhatos vonaláról a rövid kapufát találta el.

Az utolsó pillanatokban is fegyelmezett maradt a Nyíregyháza, a végső passzainkba mindig beleléptek, így nem szereztünk gólt a hajrában sem, pont nélkül távoztunk tehát Szabolcsból.

Feczkó Tamás: – A labdarúgás olyan játék, ahol nem mindig a jobban játszó csapat nyer, és szerintem ez történt ma is. Ennyi helyzetet büntetlenül nem lehet kihagyni. Sajnos nem összpontosítottunk eléggé, és nem voltunk eléggé pontosak.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman