HÍREK

Elit mezőny a Margitszigeten

2016-05-24

Elit mezőny a Margitszigeten

Hétvégén rendezik az V. Swietelsky-Mészöly Cup nemzetközi gyermek labdarúgótornát.

A Mészöly Focisuli SE 2016-ban immár ötödik alkalommal rendezi meg az U11 korosztályú nemzetközi gyermek labdarúgótornáját a Margitszigeti Atlétikai Centrumban.

Az egyesület fontosnak tartja, hogy a pallérozódó fiatalok már 11 éves korban is szembesüljenek azzal, hogy a mindenki által jól ismert európai top csapatok utánpótlás-egyesületeiben focizó gyerekek hol tartanak a képzés folyamatában. A torna életrehívásával az volt a hagyományteremtő szándék, hogy az U11-es korosztályú futballpalánták részére minden évben biztosítsunk rangos nemzetközi megmérettetési lehetőséget kínáló, hazai rendezésű eseményt. Meggyőződésünk, hogy a nemzetközi tapasztalatszerzésnek már gyerekkorban is kiemelkedő jelentősége van. Reméljük, önfeledt örömfocit láthatunk, és érdemes lesz a szurkolóknak és a labdarúgó szakmát képviselőknek is felülni a lelátóra, hogy közösen élvezhessük a gyerekek várhatóan magas színvonalú játékát.

A Swietelsky Magyarország Kft. nagylelkű támogatása révén ebben az évben igazán neves külföldi csapatokat sikerült meghívni az eseményre, a Real Madrid és a Manchester United például még soha nem szerepelt együttesen Magyarországon. A manchesterieket elkíséri Tony Whelan, a United akadémiájának vezetője, míg a madridiaknál a norvég csodacsatár, Martin Ödegaard édesapja lesz az egyik edző.

Izgalmasnak ígérkezik a Hertha Berlin játéka is, benne a legkisebb Dárdai fiúval, Bencével, aki egy évvel fiatalabbként is meghatározó játékosa a német gárdának, amelyet ezúttal Dárdai Pál is elkísér. A Mészöly Focisuli svéd partnercsapata, az IF Brommapojkarna az egyetlen külföldi együttes, amelyik eddig minden tornán tiszteletét tette hazánkban. A délszláv államok két meghatározó csapata, a szerb Crvena Zvezda és a horvát Dinamo Zagreb is megmutathatja, hogy bő egy évtized múlva kiket ad el súlyos pénzösszegekért a világhírű európai kluboknak.

A május 28-án, szombaton 14:15-19:00 óra, illetve 29-én, vasárnap, 09:45-13:45 óra között, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban megrendezésre kerülő tornán a külföldi együttesek mellett, a hazai utánpótlásfutballt a házigazda Mészöly Focisuli csapata mellett még az MTK Budapest legjobbjai képviselik, és próbálják felvenni a versenyt a neves riválisaik ellen. Egy esetleges magyar érem szép gyermeknapi ajándék lenne a vasárnapi helyosztók során. A tornára a belépés ingyenes.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman