HÍREK

Elhunyt Hornyák Béla

2021-12-21

Elhunyt Hornyák Béla

A család tájékoztatása szerint életének 66. évében, december 18-án elhunyt Hornyák Béla.

Korábbi kapusunk az MTK–VM csapatában mutatkozott az élvonalban 1976. szeptember 1-jén a Ferencváros ellen, ahol 4–1-re kikapott a csapata.
- Rengeteget kaptam a klubtól, nagyon sokat tanultam és boldog voltam, hogy a csapathoz tartozhattam, de kár lenne tagadni, nem tudtam megvalósítani a hozzám fűzött reményeket. Igaz, voltak nálam jobbak is a keretben például Gáspár József vagy Brünyi Béla. Persze az ember így sem felejti el az első meccsét az NB I-ben, amikor olyan legendáktól, mint a Ferencváros Nyilasi Tiborjától kapott gólt. De hát Istenem, mégiscsak egy MTK-FTC meccsen védhettem, több mint 20 ezer néző előtt, húsz évesen - mondta minderről egy interjúban.

Tagja volt az 1977–78-as idény bajnoki bronzérmes csapatának, ahogy a 1976-77-es idényben KEK-negyeddöntős együttesnek is. 

1980-ban a Rába ETO együtteséhez igazolt. Az 1981–82-es idényben egy mérkőzésen lépett pályára és ezzel tagja lett a bajnokcsapatnak, annak ellenére, hogy idény közben a SZEOL AK-hoz szerződött, amellyel viszont kiesett az első osztályból.

Később kapusedzőként dolgozott, klubunknál, az utánpótlásban is. Kapusedzőként több olyan tanítványa volt a különböző kluboknál, aki élvonalbeli szereplésig jutott.   

Az 1973-as Régi idők focija című Sándor Pál filmben ő volt Sebestyén, a Csabagyöngye FC középcsatára, de elmondása szerint a Menekülés a győzelembe c. filmben is szerepet kapott, amelyben olyan sztárokkal forgathatott, mint Pelé, Sylvester Stalone vagy Michael Caine.
- Óriási élmény volt megint, azt ott vettük fel az MTK stadionjában, gyakorlatilag a munkahelyemen - mondta.

Az 1956-os születésű Hornyák Béla szurkolóként is gyakran kijárt felnőtt csapatunk mérkőzéseire, az Újpest FC elleni győztes bajnokin (2-1) ült utoljára a lelátón.

Búcsúztatásáról még zajlanak az egyeztetések, amint bővebb információ lesz ezzel kapcsolatosan, azt honlapunkon közzétesszük.

Emlékét megőrizzük, nyugodjék békében! 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman