HÍREK

Elhunyt Botos Antal

2015-07-26

Elhunyt Botos Antal

Elment az MTK Budapest U21-es labdarúgócsapatának vezetőedzője

Botos Antal, a Testnevelési Főiskolán szerzett szakedzői diplomát, és UEFA Pro licenccel is rendelkezett.
A nyár elején lezárult bajnokságban az MTK Budapest U21-es csapatát irányította.

A győri származású szakember – többek között – a Siófok vezetőedzője volt – a Balaton-partiak vele jutottak fel az a NB II-ből az élvonalba –, de dolgozott Mohácson, Pécsett, Jánossomorján, Gönyűn, Mosonmagyaróváron és Kaposváron is, ahol a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatójaként tevékenykedett. A korábbi Győr-Moson-Sopron megyei labdarúgó-szövetség utánpótlás-instruktoraként is dolgozott.

Tóni pályaedző volt Győrben, amikor Garami József irányította az ETO együttesét, és dolgozott az ottani utánpótlásban is. 

A 2014-15-ös szezon után, az MTK Budapest évzáró bankettjén ő is átvehette a felnőtt csapatot illető bronzérmet, hiszen Gera, Schrammel és Szatmári is úgy mutatkozott be az OTP Bank Ligában, hogy az U21-ben Botos Antal keze munkáját is dícsérte a srácok sikere.

Néhány nappal ezelőtt Domonyai László beszélt vele telefonon, akkor – a kiváló szakember – arról biztosította a klubigazgatót, hogy augusztus 8-án, a DVTK elleni, hazai mérkőzésen már ott lesz a lelátón. 

Súlyos beteg volt, de mindannyian abban bíztunk, hogy felépül, visszavártuk...

Botos Antal 64 éves volt. Búcsúztatása augusztus 4-én, kedden 15:00 órakor lesz Győrben, a nádorvárosi temető új ravatalozójában.

[image]

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman