HÍREK

Elhoztuk a pontokat Győrből

2023-04-10

Elhoztuk a pontokat Győrből

Mozgalmas második félidőt követően sikerült nyernünk az ETO FC Győr otthonában.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

ETO FC Győr–MTK Budapest 1-2 (0-0)

Győr, ETO Stadion, 1084 néző

Vezette: Kovács Imre (Kovács J., Ring, Nagy)

Gólszerző: Huszár (90+1), illetve Horváth Artúr (65.), Kovács Mátyás (80.)

Sárga lap: Szujó (40.), Kiss Bence (77.) illetve Bobál (35.), Kata (68.), Rácz (90+5)

ETO FC Győr: Ruisz – Kovács Krisztián, Szujó, Fodor, Csontos – Borsos (Huszár, 70.), Tuboly, Vitális (Vingler, 84.), Kiss Bence (Priskin, 84.), Lacza (Óvári, 78.) – Szendrei

Vezetőedző: Antonio Jose Munoz Guzman

MTK Budapest: Rácz – Poór, Szépe, Bobál, Vadnai – Kata, Horváth Artúr (Palincsár, 71.), Bognár – Stieber (Mezei, 71.), Zsóri (Kovács Mátyás, 60.), Zuigeber (Molnár, 90+4)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Csapatunk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában ismét hétfőn – ezúttal az ETO FC Győr vendégeként – lépett pályára. A Rába-partiak két fordulóval ezelőtt váltottak edzőt, ám az előző körben 4-0-s vereséget szenvedtek a Gyirmót otthonában. Az odavágón az Új Hidegkuti Nándor Stadionban kiegyenlített mérkőzésen 1-1-s döntetlen született.

Először a 11. percben a hazaiak veszélyeztettek: Vitális távoli lövését magabiztosan védte Rácz, majd két perccel később Zuigeber beadása után tisztáztak Bognár elől.

A 18. percben Szendrei lépett ki, de Bobál szépen blokkolt, öt perccel később pedig Stieber ért vissza remek ütemben a hazaiak kontrájánál. A 29. percben Vitális újra távolról, ezúttal szabadrúgásból próbálkozott, ám Rácz ezt is ki tudta ütni.

A 35. percben Bognár bal oldali szögletét Poór fejelte keresztbe, majd Stieber lőtt kapásból, a veszélyes löket még Zsórin is megpattant, de elkerülte a kaput. Stieber a 41. percben szabadrúgásból próbálta bevenni Ruisz kapuját, de a hálóőr fogni tudta a labdát.

A félidő előtt, a 43. percben előbb Bobál fejesét blokkolták a védők, ezután pedig Zsóri fejelt nagyon picivel a kapu mellé, miután Ruisz rosszul jött ki, így nem született gól a szünet előtt.

Az 53. percben szép akciót vezettünk, melynek a végén Bognár lövését blokkolták, egy perccel később pedig Stieber lövésébe léptek bele a hazai védők. Az 55. percben Zuigeber beadása után Zsóri bátran érkezett és fejelt a labdába, de ezután sajnos ütközött a kapus térdével. A Győr és az MTK játékosai is azonnal jelezték, hogy mentőre van szükség. Csatárunk eszméleténél volt, és fel is tudott ülni a hordágyon, mielőtt lecserélték, Kovács Mátyás jött helyette.

A 63. percben Zuigeber kapott remek labdát Stiebertől, ezután befelé cselezett, lövését blokkolták, az ismétlést Kovács Mátyás ígéretes helyzetben nem találta el jól. Két perccel később sikerült megszerezni a vezetést: Zuigeber balról visszagurított labdája Bognárról a védőkre pattant, majd Horváth Artúr elé, aki 22 méterről bődületes gólt akasztott a jobb felső sarokba (0-1).

A 72. percben Bognár cselezett befelé a bal oldalról, lapos lövését védte Ruisz. Két perccel később Bognár a jobb oldalról próbált beadni, ám a labda megpattant egy védőn, így a kapu felé csavarodott, de a felsőlécről kifelé jött.

A 76. percben Szendrei próbálkozott távolról, de Ráczon ez a lövés sem fogott ki. A 80. percben az ETO térfelén szereztünk labdát, majd – a napokban szerződést hosszabbító – Kata ugratta ki Kovácsot, aki a kapus lába között talált be (0-2).

A hosszabbítás elején a tizenhatos előtt szabálytalankodtunk: Huszár remekül találta el a szabadrúgást, így szépített a Győr (1-2).

Az utolsó percekben még Szendrei ment el a jobb oldalon, de éles szögből nem tudta eltalálni a kaput, így legyőztük a Győrt.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman