HÍREK

Együttműködünk az Art Market Budapesttel

2014-07-31

Együttműködünk az Art Market Budapesttel

Az Art Market Budapest az MTK Budapest új együttműködő partnere. A labdarúgócsapat mezén népszerűsíti a kortárs művészeti eseményt a fővárosi klub.

Az MTK Budapest a kultúra támogatása mellett döntött:

az OTP Bank Ligában szereplő klub labdarúgóinak mezén a 2014/15-ös bajnokságban az Art Market Budapest, Magyarország egyik legjelentősebb művészeti eseményének, Kelet-Európa vezető művészeti vásárának emblémája látható. Az MTK, a művészeti esemény melletti látványos kiállásával, egyszerre vállalja fel a kortárs művészet és egy olyan program népszerűsítését, amely jelentősen hozzájárul Budapest kulturális fővárosként való pozícionálásához.

  • Az Art Market Budapest, a hazai kortárs képzőművészet egyik csúcsteljesítménye, olyan nemzetközileg is számottevő művészeti seregszemle, mely évről-évre Magyarországra vonja a kultúra iránt érdeklődő világ figyelmét. Az Art Market Budapest Kelet-Európa vezető kortárs művészeti vásáraként öregbíti Budapest hírnevét, és mutatja be egyúttal a világnak a hazai képzőművészet eredményeit. Az MTK, mint Budapest egyik legrégebbi és legeredményesebb sportklubja büszke arra, hogy fővárosunk Európa egyik kulturális fővárosaként válik ismertté, nagyra becsüli, és szívesen támogatja az Art Market Budapest tevékenységét.[image]
  • Az Art Market Budapest nyitottságával és népszerűségével a művészet bemutatásának talán leghatékonyabb eszköze, meghatározó szerepet játszik a képzőművészet népszerűsítésében Magyarországon. A kultúra értékeit olyan közönséghez is képes eljuttatni, mely egyébként nem, vagy csak ritkán kerül közvetlen kapcsolatba kortárs művészekkel és alkotásaikkal. Az MTK társadalmi szerepvállalásként szívesen nyújt segítséget ismertségével és elismertségével ebben a kultúraközvetítő tevékenységben és a művészet népszerűsítésében.
  • A sportban bár nem gyakori, de nem is példa nélküli az ehhez hasonló társadalmi szerepvállalás. Ismert hazai precedensként a Videoton FC a Máltai Szeretetszolgálatnak, a Diósgyőr a Magyar Vöröskeresztnek nyújt ilyen jellegű támogatást, a nemzetközi labdarúgóéletben pedig például az FC Barcelona járt elől jó példával, amikor a csapat mezén a Unicef emblémáját szerepeltette.
  • A labdarúgás világában nem ritka a művészethez való vonzódás. A Chelsea FC tulajdonosa, Roman Abramovics a legismertebb orosz műgyűjtő. David Beckham is jelentős magángyűjteménnyel büszkélkedik, kortárs kollekciójának becsült értéke már túllépte a 45 millió dollárt.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman