HÍREK

Egyre közelebb a feljutáshoz (GALÉRIA)

2018-04-15

Egyre közelebb a feljutáshoz (GALÉRIA)

Döcögős kezdés után simán nyertünk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Kazincbarcikai SC 4-1 (2-1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1231 néző

Vezette: Kovács Gergely (Gaál, Kepe, Legeza)

Gólszerző: Lencse (18., 89.), Balogh (45.), Schäfer (60.) illetve Boros (21.)

Sárga Lap: Heil (26.), Sigér (67.)

MTK Budapest: Szentpéteri – Katona, Gengeliczki, Balogh, Jakab – Vass Patrik (Kulcsár, 72.), Kanta, Borbély, Takács (Gera, 56.) – Schäfer (Varju, 77.), Lencse

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Kazincbarcikai SC: Somodi – Palmes, Hegedűs (Bene, 77.), Belényesi, Süttő – Heil, Sigér - Orovecz (Kanalas, 56.), Murai (Kristófi, 64.), Mikló – Boros

Vezetőedző: Vitelki Zoltán

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a 13. helyezett Kazincbarcikát láttuk vendégül. A kezdősípszót követően finoman szólva sem ugrottak egymásnak a csapatok: a Barcika védekezésre rendezkedett be, mi pedig igyekeztünk rést találni Vitelki Zoltánék védelmén.

A 6. percben Vass Patrik játszott össze Kantával, de ballábas lövése gyengére sikeredett. A 12. percben Takács Ronald kapott rúgást a lábára, ápolni kellett, de szerencsére tudta folytatni.

A 18. percben jött az első gól: Schäfer remekül ugratta ki Lencsét, aki ziccerben vihette rá a labdát Somodira, és nem hibázott. Sokáig sajnos azonban nem örülhettünk: három perccel később mi végezhettünk el szögletet, azonban a Barcika megkaparintotta a labdát, majd szép kontra után Boros került a kapunk elé, és higgadtan passzolt a hálóba, Szentpéteri mellett.

A vendégek a találat után ismét visszarendezkedtek, továbbra is keveset jöttek előre. Ugyan igyekeztünk nyomást gyakorolni rájuk, néha tanácstalanul játszottunk és meddő volt a mezőnyfölényünk. Már-már úgy tűnt, döntetlen állásnál következik a félidő, azonban a 45. percben megtört a jég: Vass Patrik lapos szöglete megtalálta Baloghot, aki gyönyörűen lőtte ki a kapu alsó sarkát, így végül 2-1-nél fordultunk.

A második játékrész első említésre méltó eseménye az 50. percben következett: ekkor Szentpéteri elcsúszott Gengeliczki hazaadása után, de végül fel tudott szabadítani. Ezt követően kezdtünk egyre jobban játszani, és egyre több helyzetünk akadt. Először Vass Patrik lövését hárította Somodi, majd a csereként beálló Gera próbálkozását blokkolta a hazai védelem.

A 60. percben már nem volt menekvés a Kazincbarcikának: Vass Patrik beadását Schäfer elé fejelte a hazai védelem, fiatal középpályásunk pedig védhetetlenül lőtte ki a hosszú sarkot.

A 84. percben szépíthetett volna a Barcika, de Szentpéteri óriási bravúrt mutatott be Bene ziccerénél. A győzelmet a 89. percben végleg bebiztosítottuk, amikor Kulcsár beadását Lencse kotorta a kapuba közvetlen közelről.

Győzelmünknek köszönhetően továbbra is 11 ponttal vezetjük a tabellát a második helyezett Kisvárda előtt, és hússzal, a harmadik Békéscsaba előtt.

Feczkó Tamás: – Örülök, hogy győzelemmel zártuk ezt a háromhetes meccsdömpinget, ráadásul bemutatkozott a 16 éves Varju Benedek is. Az első félidőben nehezen találtunk fogást a szervezett Kazincbarcikán, de a második játékrészben már több helyzetünk is akadt, igaz sokat ki is hagytunk ezekből.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman