HÍREK

Egygólos vereség az Örökrangadón

2024-04-28

Egygólos vereség az Örökrangadón

Volt esélyünk a pontszerzésre, de a bajnok nyerte a szoros találkozót.

OTP Bank Liga, 30. forduló

MTK Budapest–Ferencvárosi TC 1-2 (1-2)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 4638

Vezette: Dr. Csonka Bence (Pillók, Bornemissza, Garai, Erdős, Theodoros, Kovács)

Gólszerző: Németh (31.), illetve Lisztes (45.) Kodro (27.)

Sárga lap: Kocsis (41.), Kata (45.), Németh (45.), Antonov (72.)

MTK Budapest: Demjén – Kocsis, Kádár, Nagy Zsombor – Hej (Kovács Mátyás, 81.), Kata (Stieber, 85.), Varju (Végh, 68.), Horváth Artúr (Jurina, 81.), Antonov – Németh, Bognár

Vezetőedző: Horváth Dávid

Ferencvárosi TC: Dibusz – Botka (Makreckis, 55.), Wingo, Aaneba, Ramirez (Tavares, 80.) – Katona, Maiga (Tóth, 71.), Ben Romdhane (Pászka, 80.) – Sevikyan, Kodro, Lisztes (Kehinde, 71.)

Vezetőedző: Dejan Stankovic

Az OTP Bank Liga 30. fordulójának utolsó mérkőzésén csapatunk a már biztos bajnok Ferencvárosi TC-t fogadta. A mérkőzés első harmadában inkább a vendégek birtokolták a labdát, de igazán nagy veszélyt nem tudtak kialakítani. A mieink a labdaszerzések után gyors ellentámadásokkal tudtak eljutni a Fradi kapujáig, de az utolsó átadásokba rendre hiba csúszott.

Gyakorlatilag a mérkőzés első helyzete gólt hozott: Lisztes bal oldali beadásánál Kodro maradt üresen, fejesébe Demjén csak belekapni tudott, így megszerezte a vezetést a Ferencváros (0-1).

A 29. percben Lisztes cselezett a bal oldalról befelé, rövidre tartó lövését szépen védte kapusunk. Sokáig nem kellet keseregnünk: a 31. percben Antonov ment el szépen a bal oldalon, beadása tökéletes volt, Németh pedig hat méterről a jobb alsóba fejelt (1-1).

A 41. percben Kocsis harcosan szerzett labdát a Fradi tizenhatosa előtt, majd szépen cselezte ki az FTC utolsó emberét, Aanebát, aki csak szabálytalanul tudta megállítani. Játékosunk ziccerben vihette volna a kapura a labdát, de a játékvezető először csak sárgát adott a ferencvárosi védőnek. Hosszas VAR-vizsgálat után a játékvezető visszavonta a sárgát, és Kocsist vélte szabálytalannak, így a mi játékosunk kapott lapot. Érdekes ítélet.

A félidő vége előtt gyors szabadrúgást végzett el a Ferencváros, majd Lisztes élesen kanyarodó beadása utat talált a kapuba (1-2).

A második játékrészt Sevikyan helyzete nyitotta, de Demjén jókor jött kis és remekül zárta a szöget. Az 53. percben remek támadást láthattunk: Kata beadása után Horváth Artúr készítette le Bognárnak a labdát, aki 12-ről lőtt, Dibusz bravúrral védett.

A 65. percben ismét Horváth próbálta helyzetbe hozni Bognárt, aki ziccerben léphetett volna ki, de leheletnyivel hosszabb volt a passz a kelleténél. Három perccel később Németh került a kapu elé, ígéretes helyzetben azonban az utolsó pillanatban szerelték a védők.

A 77. percben Bognár nagyszerűen emelt a kapu elé berobbanó Némethhez, aki kapásból nem találta el elég erősen a labdát, ami így Dibusz kezében landolt.

A hajrában Stieber, Kovács Mátyás és Jurina is pályára került, sorra jöttek be a támadó játékosok, és mindent egy lapra feltéve küzdöttünk az egyenlítésért. A hosszabbításban Bognár ívelt Kovács Mátyáshoz, aki jobbal próbálkozott nagy helyzetben a jobb oldalról, ám Dibusz leért a hosszú sarokra. A szöglet után Kocsishoz került a labda, aki 11 méterről lőtt jobbal, sajnos Dibusz ezt is kiütötte. 

Ugyan a játék képe alapján rászolgáltunk volna a döntetlenre, sajnos nem sikerült betalálni, így a Ferencváros nyerte a találkozót. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-17 20:30 Mezőkövesd Városi Stadion

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman