HÍREK

Egy pontra közelítheti az ESMTK-t NB III-as csapatunk a hétközi bajnokin

2023-03-28

Egy pontra közelítheti az ESMTK-t NB III-as csapatunk a hétközi bajnokin

Tízmeccsesre nyújtaná veretlenségét Kanta József vezetőedző együttese.

November 19. - ez az a dátum, amikor NB III-as csapatunk utoljára vereséget szenvedett a bajnokságban. Azóta kilenc alkalommal lépett pályára az MTK Budapest II és három döntetlen mellett hatszor győzelemmel hagyta el a pályát.

A remek sorozatot március 29-én folytathatja együttesünk, ráadásul duplán fontos mérkőzés következik, hiszen az az ESMTK érkezik a Lantos Mihály Sportközpontba, amely tabellán 4. helyezett gárdánk előtt, az utolsó, még dobogós helyen tartózkodik. A négy pontos különbség egy sikerrel egyre lenne csökkenthető.

Az ESMTK szoros találkozókat játszik, egynél nagyobb gólkülönbség idén még egyszer sem alakult ki bajnokijaikon, akár győztek (Újpest II, Monor, Paks II), akár vesztettek (Iváncsa, PTE-PEAC). Házi gólkirályuk Molnár János 8 találattal, de fő erejük a védekezésben rejlik: 24 bajnokin mindössze 18 gólt kaptak, ami a legkevesebb az NB III Közép csoportjában.

Keretük teletűzdelt egykori NB I-es labdarúgókkal: Kovács Dániel 2016-ban kétszer játszott a Budapest Honvéd színeiben (így tulajdonképpen magyar bajnoknak tekinthető), Boda József 2012-ben, a Vasasnál szerepelt az élvonalban (bár ő 2023-ban még nem lépett pályára), Lipcsei Ádám 2016-ban a Puskás Akadémiánál került bevetésre háromszor, Márton Dávid 2008-ban és 2011-ben a Siófoknál játszott összesen 8-szor, míg Gábor Péter az OTP Bank Ligában ugyan nem játszott a MOL Fehérvárra, de a The New Saints elleni BL-selejtezőn igen. Ágoston Donát 2014-15-ben U17-ben tartozott a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia kereteihez, míg Kovács Botond 2011-től (U15) 2017-ig, 51-szer az MTK Budapest II színeiben is bevetésre került.

Az MTK Budapest II-ESMTK bajnoki március 29-én 16 órakor kezdődik a Lantos Mihály Sportközpontban.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman