HÍREK

Egy pontot szereztünk Sopronban (GALÉRIA)

2016-11-05

Egy pontot szereztünk Sopronban (GALÉRIA)

A helyzetkihasználás ismét lehetett volna jobb.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Szombathelyi Swietelsky Haladás – MTK Budapest 1-1 (1-1)

Gólszerzők: Gaál (11.), illetve Torghelle (14.)

Soproni Városi Stadion, Sopron 1265 néző

Vezette: Berke Balázs (Lémon, Kelemen, Varga)

Szombathelyi Swietelsky Haladás: Rózsa – Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak – Iszlai, Kovács, Rácz, Overgoor (Tóth, 62.) – Gaál, Ars

Vezetőedző: Mészöly Géza

MTK Budapest: Petkovics – Okuka (Baki, 74.), Vukmir, Poór, Vadnai - Vass, Vogyicska (Katona, 89.), Kanta – Korozmán (Szatmári I., 69.), Torghelle, Ramos

Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz

A zöld-fehérek kezdték aktívabban a mérkőzést, mégis előttünk adódott az első nagy helyzet. Vogyicska kapott labdát a tizenhatosnál, majd csinált egy esernyőcselt, de tizenegyről eleresztett lövése a kapust találta el.

Három perccel később Vukmir hibázott, a tizenhatosnál Ars vette el tőle talppal a labdát, csinált meg egy cselt, majd adott középre Gaálnak, aki Petkovics kapujába lőtt.

Nem sokáig örülhettek a hazaiak, hiszen pár perccel később Korozmán tökéletesen ívelt be a jobbszélről Torghellének, aki higgadtan bólintott a hosszú sarokba. A félidő derekán Polgár és Petkovics is besárgult, előbbi egy kemény belépőért, utóbbi kezezésért.

A gyors gólváltás után a hazaiak próbálkoztak többet, de meddő volt mezőnyfölényük. Kisebb helyzetei a kék-fehéreknek is voltak, de Torghelle újabb gól helyett egy sárgát szedett össze, így a félidő vége előtt már nem változott az állás.

A forduló után az első említésre méltó helyzet az MTK Budapest előtt adódott, de Vadnai veszélyes beadására Rózsa vetődött ki. Pár perccel később, szögletkombináció után Vass lőhetett, de a labda a kapu mellé gurult. Ezután a hazaiak részéről Gaál próbálkozott előbb szabadrúgásból, majd akcióból, de Petkovics mindkét alkalommal a helyén volt.

Az 56. percben aztán Kanta próbálkozott húszról, de lövése a felső lécen csattant. Egy perccel később Vadnai került helyzetbe, majd lőtt mellé a tizenhatoson belülről. A 71. percben a csereként beállt Szatmári István adott be veszélyesen szögletet, de mindenki lemaradt róla. A második félidőre szinte teljesen átvette az irányítást az MTK, míg a vendéglátók kontrákra rendezkedtek be.

A 76. percben alakult ki a második játékrész első nagyobbacska hazai helyzete, de Kovács tizenöt méterről a kapu fölé lőtte az Ars által lekészített labdát. A 84. percben Ramos húzott el szélen, de kisodródott, így próbálkozását védte Rózsa. A hajrában mindkét csapat becsülettel jött előre, de a döntő gólt nem sikerült megszerezniük, így a vége 1-1-es döntetlen lett.

Mészöly Géza:Úgy érzem, jól kezdtük a meccset, és amit elgondoltunk az a találkozó elején meg is valósítottuk. Sajnos gyorsan egyenlített az MTK Budapest, de így is működött a támadójátékunk annak ellenére, hogy néhány kulcsjátékosunk hiányzott. A második félidőben hatalmas volt a küzdelem volt és az utolsó pillanatig akartuk a győzelmet, de az összecsapás végére egy-két játékosnál kijött a meccshiány.

Teodoru Vaszilisz: Nagyon jó iramú mérkőzés volt, mindkét csapat nyerni akart. Úgy érzem, picit közelebb álltunk a győzelemhez, mert nagyobb helyzeteket teremtettünk. Ezek sajnos kimaradtak, így nem sikerült megszerezni a három pontot. Továbbra is azt mondom, javítanunk kell a helyzetkihasználáson, mert gyakran rossz döntéseket hozunk.

Torghelle Sándor:  Megint az történt, ami a korábbi meccseken: kidolgoztuk a helyzeteket, de azokat nem tudtuk értékesíteni. Ezen változtatni kell!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman