HÍREK

Egy győzelem és egy második hely

2017-01-29

Egy győzelem és egy második hely

Fiatal focistáink nem vallottak szégyent.

Kiválóan indult, pechesen folytatódott, majd kissé ziláltan zárult a XIX. Attract-Kerobaj Cup Pozsonyban. Az MTK Budapest 2006-os gárdája technikailag felülmúlta riválisait, erőteljes támadó futballt mutatott be, ám a meccsenkénti átlag két szerzett gól kevésnek bizonyult ezen a szinten. A védekezésünk megfelelő volt, végig odatette magát a Kádár – Almomani, Pálvölgyi – Sus – Farkas (Guger, Ottucsák, Nagy, Kiss) összeállítású csapat, ám a sérülések instabillá tették sorainkat.

A csoportmeccsek után büntetővel veszítette el csapatunk az elődöntőt, majd a harmadik helyért játszott meccsen Farkas Beni nélkül – aki a torna gólkirálya lett – 3-1-es vereséget szenvedtünk. A megszokottnál több rosszabb döntés sújtotta a csapatot, ami végül megpecsételte éremesélyeinket.

Csoportmeccsek:

MTK Budapest 2006 – MěFS Brno 2-1
G: Sus Kameron, Farkas Benjamin

MTK Budapest 2006 – FK DAC 1904 Dunajská Streda 4-2
G: Farkas Benjamin (4)

MTK Budapest 2006 – ObFZ Bratislava-vidiek 1-2
G: Ottucsák György

Elődöntő:

MTK Budapest 2006 – ObFZ Bratislava-mesto 2-2 (büntetőkkel 2-4)
G: Farkas Benjamin, Nagy Bence

3. helyért:

MTK Budapest 2006 – AS Trencin 1-3
G: Sus Kameron

Nem sikerült megvédenie tavalyi elsőségét a Lakatos – Porkoláb – Barkóczi, Galaschek – Hughes (csereként: Molnár, Henn) összetételű MTK Budapest 2007-es csapatunknak, mivel a döntőben a Videoton minden téren fölénk nőtt. Remekül találták meg a letámadásunk ellenszerét, és egy-két érintés után már rúgták is be mélyen mögénk a labdákat.

Hátrányban nem tehettünk mást, mint továbbra is kitámadtunk, de felzárkózás helyett csak tovább nőtt a különbség. Ráadásul a döntő pillanatokban párharcokat vesztettünk, így egy nagyon tanulságos meccsel és megsemmisítő vereséggel zártuk a tornát.

A hazaiak ellen egy gyötrelmes győzelmet arattunk, a másik két találkozón pedig látványos futballt mutattak be mieink, melynek ezüst lett a jutalma. Hughes Bence remek mesterötösével begyűjtötte a gólkirály címet, Barkóczi Barnabás pedig a csapat legjobbjának járó trófeát.

Meccsek:

MTK Budapest 2007 – Vasas Pasarét 5-0
G: Barkóczi Barnabás (2), Hughes Bence (2), Molnár Ábel

MTK Budapest 2007 – Szekszárd 3-1
G: Galaschek Zoárd, Hughes Bence, Henn Dávid

MTK Budapest 2007 – Paks 7-3
G: Hughes Bence (5), Galaschek Zoárd, Barkóczi Barnabás

MTK Budapest 2007 – Videoton 0-5

Jól indult a Szekszárdon megrendezett III. Horfer Serleg utánpótlás-kupa a Kis M. – Zubor, Varga, Járvás – Konkoly (Orosz, Galba, Bodnár) összetételű MTK-ás együttesünknek. 3-0-ás győzelemmel kezdtünk a Vasas ellen, majd a második meccsen a Videoton ellen 1-0-ás vereséget szenvedtünk, miután nem tudtunk válaszolni a Videoton korai góljára.

Az utolsó csoportmeccset és az elődöntőt is sikerült 2-0-ra megnyerni, majd a döntőben Járvás Zsolti gólja elegendő volt a győzelemhez.

Ritka esetek egyike, hogy a szervezők javaslata alapján a mezőny legjobb játékosa címet, Varga Marci, a legjobb kapus címet Kis Milán, míg a csapat legjobbjának járó serleget Járvás Zsolti vihette haza.

Csoportmeccsek:

MTK Budapest 2008 – Vasas Kubala A.  3-0  G.: Konkoly Patrik, Orosz Gergő, Varga Márton

MTK Budapest 2008 – Videoton FC 0-1

MTK Budapest 2008 – Szekszárd 2-0 G: Konkoly Patrik, Járvás Zsolt

Elődöntő:

MTK Budapest 2008 – PMFC 2-0 G.:Zubor Ádám, Varga Márton

Döntő:

MTK Budapest 2008 – UTE 1-0 G.:Járvás Zsolt

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman