HÍREK

Egy félidőt elajándékoztunk (GALÉRIA)

2018-07-29

Egy félidőt elajándékoztunk (GALÉRIA)

Nem bírtunk a Fradival a hazai nyitányon.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Ferencvárosi TC 1-4 (0-3)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 4079 néző

Vezette: Kassai Viktor (Szalai, Ring, Tóth II., Bognár, Vad II.)

Gólszerző: Kanta (59., tizenegyesből), illetve Bőle (15.), Petrjak (34., 38.), Varga (88.)

Sárga Lap: Kanta (5.), Vass Ádám (66.)

MTK Budapest: Kicsak – Katona, Pintér, Szelin, Deutsch (Balogh, 4.) – Vass Patrik, Kanta, Vass Ádám, Bognár (Farkas, 63.), Kulcsár (Torghelle, 70.) – Lencse

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Ferencvárosi TC: Dibusz – Lovrencsics, Frimpong (Varga, 45.), Blazics, Heister – Leandro, Szpirovszki –  Petrjak Lanzafame, Bőle (Csernik, 60.) – Böde (Finnbogason, 74.)

Vezetőedző: Thomas Doll

A találkozó előtt rövid gyászszünettel emlékeztünk Stern Péterre, klubunk korábbi alelnökére, valamint Szepesi Györgyre, nemzetünk legendás sportriporterére.

Majdnem teltház várta az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a játékosokat. Sajnos balszerencsésen indult számunkra a találkozó: a negyedik percben Deutsch sérült meg miután rosszul lépett, így Balogh Bélának kellett érkeznie helyette. Buciról a későbbi vizsgálat kiderítette, hogy lábközépcsonttörést szenvedett, szerencsére elmozdulás nélkül, így hat hét múlva elkezdheti a rehabilitációt.

Az első komolyabb helyzetre a 12. percig kellett várni: ekkor Böde fejelte le Blazics elé a labdát, aki a felső kapufát találta el hat méterről. Három perccel később már nem volt menekvés azonban: Bőle kapott jó passzt a tizenhatosunkon belül szép összjáték után, és higgadtan pöckölt a hosszú sarokba.

A bekapott gól után igyekeztünk magasabb fokozatba kapcsolni. A 22. percben Lencse próbált meg lefordulni Frimpongról a tizenhatoson belül, de a hátvéd az utolsó pillanatban menteni tudott. Ugyan sok lehetőséget nem alakított ki a Fradi, mégis meg tudták duplázni előnyüket: a 34. percben Petrjak kapott emelt labdát, és ziccerben nem hibázott.

Mindössze négy perccel később második gólját is megszerezte az ukrán támadó, amikor Lovrencsics kiugratását helyezte jobbal a hosszú sarokba. A játékrész utolsó percében Lencse révén szépíthettünk volna, de Dibusz óriási bravúrral hárította támadónk közeli kísérletét. Az akció után Frimpong maradt a földön, hordágyon kellett levinni a pályáról, és nem tudta folytatni a játékot.

A szünetben kézilabdacsapatunk vezetőedzőjét, Golovin Vlagyimirt köszöntöttük, aki junior világbajnokságot nyert a magyar válogatottal.  

A fordulás után nagyobb tempót diktáltunk, többet támadtunk, mint az első félidőben. Az 55. percben Kanta próbálkozhatott szabadrúgással, 25 méterről, a labda azonban picivel a kapu mellett kötött ki. Az 59. percben közelebbről, tizenegyesből kísérletezhetett csapatkapitányunk, ugyanis Katonát lerántották a tizenhatoson belül. Ahogy az Újpest ellen, most sem hibázott Kanta, sikerült tehát szépíteni.

A 70. percben Torghelle váltotta Kulcsárt, öt perccel később pedig majdnem gólt fejelt, de végül fejjel tisztáztak a vendég hátvédek. A 82. percben Vass Patrik is betalálhatott volna, viszont Dibusz remekül lépett ki a kapujából, és hárított. 

Nem sokkal később ismét Vass Patrik előtt adódott lehetőség: Kanta adott be a jobb oldalról, szélsőnk kapáslövése azonban fölé ment. A hajrára rendkívül kinyíltunk, aminek meglett a böjtje: a 88. percben Varga lépett ki a védőink mögül és könnyedén emelt Kicsak kapujába.

A második félidőben sokkal többet volt nálunk a labda, a vendégeknek alig akadt helyzete, de újabb gól már nem született, így 4-1-es vereséget szenvedtünk a Fraditól, elsősorban az első félidő miatt, amleyet odaajándékoztunk ellenfelünknek.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman