HÍREK

DVSC-TEVA - MTK Budapest (BEHARANGOZÓ)

2015-12-10

DVSC-TEVA - MTK Budapest (BEHARANGOZÓ)

2015-től búcsúznak labdarúgóink, a téli szünet előtt azonban még egy nagy megmérettetés vár László Csaba együttesére, ennek megyünk elébe.

Szokásos téli szünetéhez érkezik az OTP Bank Liga, a februárig tartó pihenés, készülés előtt azonban az utolsó őszi fordulónak még nekifutnak a magyar labdarúgók. Az MTK Budapest Debrecenben fejezi be a 2015-ös naptári évet, lássuk, hétvégén milyen esélyekkel lépnek pályára a kék-fehérek?!

A 19. fordulóban, immáron 82. alkalommal csap össze a DVSC-TEVA és az MTK Budapest. Szoros az örökmérleg, mégis fővárosi fölényt mutat a múlt. Pontosan negyvenszer nyert az MTK Budapest, 14 döntetlen mellett pedig 27 piros-fehér siker született. Ezek közé sorolandó a felek legutóbbi mérkőzése, amely alkalmával 1-0-ra nyert a Loki.

Dacára annak, hogy az őszi „odavágó” mindössze egy gólt hozott, a 81 mérkőzésen összesen 257 találat született, átlagosan tehát több, mint három gól/mérkőzés a mindenkori MTK Budapest-DVSC-TEVA meccsek mutatója.

Még mindig a múltban vájkálva – és kissé a fenti mérleghez útmutatót szolgáltatva – debreceni pályaválasztással, meglehetősen ritkán született MTK Budapest győzelem. Három éve volt rá precedens, de azt megelőzően 2008-ban tudott három ponttal hazatérni a Hajdúságból a kék-fehér gárda, korábban pedig még további öt évet kell visszarepülni az időben, hogy fővárosi sikerre bukkanjunk.

Ezek a négy-öt évenkénti, idegenbeli győzelmek most éppen aktuálissá válnak. Bármennyire is szeptemberben győzni tudott Kondás Elemér gárdája, nincsenek jó passzban a vasutasok. Az NB I. tabellájának hetedik helyét elfoglaló DVSC-TEVA legutóbbi öt bajnokijából, mindössze egyet tudott megnyerni, a Diósgyőr vendéglátójaként, vereség a Videoton, a Ferencváros, pontosztozkodás a Honvéd, valamint a Haladás ellen.

Feltétlen kiegyensúlyozottnak ugyanakkor az MTK Budapest formája sem nevezhető, a Vasas felett aratott győzelem is kemény munka eredménye volt, mint ahogy férfiasan küzdött a csapat a Videoton és a DVTK otthonában is, ezen meccsekből mégis csak egy pontot tudott kisajtolni László Csaba együttese.

A találkozó fontosságát nem is kell ragozni. Mindenképp három pontra van szüksége az MTK Budapestnek, hogy a második helyen teleljen, nem is szólva az Újpest, Videoton, Haladás hármas nyomásáról, akik fenyegetik a dobogó harmadik helyén álló kék-fehéreket.

A kezdőket megjósolni nem könnyű, főképp a Debrecen esetében. Az egész NB I legmélyebb keretét – 31 fő, holtversenyben a Diósgyőrrel – itt alakították ki, kizárólag csatárból, nyolcat tud felsorakoztatni a DVSC-TEVA. Érdekesség, hogy nem pusztán a leghosszabb kispadja van a Debrecennek, de a legidősebb átlagéletkorral is ők büszkélkedhetnek (27.4 év).

Szakály Péter, a csapat kapitánya, vélhetően nem lép pályára sérülés miatt, ahogy Bódi Ádám is elég frissen tér(ne) vissza sérüléséből. Ha ez még önmagában nem lenne elég, felállási formációkban is a Debrecen talán a legsokrétűbb csapat a magyar élvonalban, míg Fehérvárott legutóbb Sidibe és Castillion együtt kezdtek, egy héttel korábban Szombathelyen egyikük sem játszott – csak csereként Sidibe – bátran állítható, hogy megjósolni Kondás Elemér szombatra kigondolt tizenegyét, majdnem lehetetlen.

László Csaba ennél jóval kedvezőbb helyzetben van, Gera Dániel – aki a héten szerződést hosszabbított az MTK Budapesttel – visszatér eltiltásából, Kanta József pedig sérülésből lábadozik, hova tovább, nem kizárt a Nagyerdei Stadionban a pályára lépése sem szombaton. Visszatérhet a kapitány, aki régi játszótársával, Torghelle Sándorral idén együtt eddig 15 gólt termeltek, remélhetőleg tovább növelik majd ezt a számot.

A két klub játéka meglepően hasonlít egymáshoz, sok íveléssel próbálkozik mindkét együttes, ennek megfelelően a jó fizikai adottságú centerekből sincs hiány (Torghelle, Castillion vagy Sidibe) de az őket támogató fürge szélsők is jelen vannak (Ramos, Balogh). Kapus poszton nem kérdés, hogy Hegedüs jelenlegi formája felülmúlja horvát kollégájáét – a válogatottság sem a véletlen műve –, de a védelmeket illetőlen is stabilabbnak tűnik az MTK Budapest.

A szeptemberi mérkőzés óta Poór Patrik bebiztosította helyét a kezdőben, ami nem is csoda, a fiatal hátvéd kitűnő formának örvend, míg a túloldalon nem lenne meglepetés az egykori kék-fehér növendék, Zsidai László beállítása, aki a meglehetősen koros védők előtt segédkezhet Torghelle őrzésében.

A mérkőzés december 12-én, szombaton 15:30-kor kezdődik Debrecenben. Elővételes jegyvásárlásra ITT van lehetőség, a televízió élőben közvetíti a találkozót, de honlapukon élő, szöveges tudósítást is adunk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman