HÍREK

Dóra Donát: "Nem lehetek elégedetlen a tavaszommal"

2023-06-12

Dóra Donát: "Nem lehetek elégedetlen a tavaszommal"

NB III-as csapatunk védője a második félidény minden percét a pályán töltötte.

Nem túlzás kijelenteni, hogy az MTK Budapest II sikeres tavaszi idényének sarokköve volt a 2002-es születésű belső védő, Dóra Donát. Saját nevelésű játékosunk két év után tért vissza klubunkhoz tavaly nyáron, de az ősszel sérülések hátráltatták, februártól viszont minden egyes percet a pályán töltött az NB III-ban.

Milyen problémákkal küzdöttél a 2022-23-as idény első felében?

A bajnokság kezdete előtti héten eltört az arccsontom, amivel majdnem két hónapot hagytam ki. Aztán ahogy az ESMTK ellen visszatértem, az első meccsen egyből elszakadt a bokaszalagom is...mentálisan nagyon nehéz időszak volt ez számomra, de úgy gondolom, fejben erős játékos vagyok és jól tudtam kijönni belőle, a télen már a csapattal végeztem a felkészülést, majd tavasszal már stabil játéklehetőséghez jutottam.

A formába lendülést tűzted ki magad elé a tavaszra?

Igen, szerettem volna pótolni az ősszel elhullajtott perceket. Mondhatjuk, hogy ez maximálisan sikerült, mert az NB III-ban tavasszal minden egyes mérkőzést végigjátszottam, ami feltétlenül pozitív dolog. Visszatérésemkor a másik nagy célom az volt, hogy bemutatkozzak az első csapatnál. Ez viszont - talán részben a sérüléseim miatt is - sajnos nem sikerült, úgymond csak kerettagságig jutottam egy ETO FC Győr elleni bajnokin. Éppen ezért van némi hiányérzetem, de mivel kiesett fél év, végül is nem lehetek elégedetlen, főleg, hogy az elmúlt hónapok, úgy gondolom, kifejezetten jól sikerültek.

Kihoztatok magatokból mindent a csapattal?

Szerintem igen, 16 meccsből tizet nyertünk, ez második számú együttestől kiemelkedő teljesítménynek mondható, bár én még a harmadik helyet is el tudtam volna képzelni, amiről sajnos lecsúsztunk. Ebből kivettem a részem én is, bár egy meccset nehéz kiemelnem, mivel én olyan típusú labdarúgó vagyok, aki inkább konzisztens játékot hoz, mintsem látványos dolgokat. A Cegléd és a Monor ellen szereztem gólokat, de mivel utóbbit kikaptunk, talán az 5-0-ra megnyert bajnoki tetszett a legjobban 2023-ból.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman