HÍREK

Döntőbe kerülhettek volna, negyedik helyezés lett belőle

2014-12-28

Döntőbe kerülhettek volna, negyedik helyezés lett belőle

A Fehér Miklós Nemzetközi Emlékgálán szerepelt az MTK öregfiúk csapata, szombaton délután, a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban. A kék-fehér gárda végül negyedik helyen zárt, de ennél sokkal fontosabb, hogy részvételével támogathatta az Egészséges Újszülöttekért Alapítványt, és együtt emlékezhettek játékosaink a többi résztvevő klub labdarúgóival, a fiatalon elhunyt Fehér Miklósra.

Rangos kispályás labdarúgó tornán vettek részt örökifjú játékosaink szombaton délután. A Fehér Miklós Emlékgálán hat csapat szerepelt a profi kategóriában. A házigazda Győri ETO és az MTK mellett az Újpest, a Videoton, a Dunaszerdahely és a futsaljátékosokkal megerősített, címvédő Lázár Lovaspark csapata alkotta a mezőnyt.

Az MTK a „B” csoportba kapott besorolást a Dunaszerdahely és a Lázár Lovaspark társaságában, míg az „A” jelű triót a Győri ETO, a Videoton és az Újpest csapata alkotta.

A kék-fehér gárda a Dunaszerdahely ellen lépett először pályára, és Komódi László találatával győzelmet aratott, és ezzel máris elérte a legjobb négy közé jutást, hiszen korábban a Lázár Lovaspark is legyőzte 2-1-re a szlovákiai együttest. A címvédő elleni mérkőzést Schrancz Balázs csodálatos kapáslövése döntötte el, aki végül a torna gólkirálya lett, négy találattal. A csoportban elért második hely azt jelentette, hogy a másik hármasban élen végző Videoton ellen kellett pályára lépni az MTK-nak az elődöntőben, míg a Lázár Lovaspark az Újpesttel mérkőzött a fináléba jutásért.

Az elődöntő abszolút MTK fölényt hozott. Helyzetek sorát dolgozták ki és hagyták is kihasználatlanul a játékosok, míg a Videoton alig néhányszor jutott el az egész tornán fantasztikusan védő Haffner György kapujáig. A kihagyott lehetőségek azonban végül megbosszulták magukat, mert míg a székesfehérváriak mindhárom büntetőjüket bevarrták, Hámori Ferenc lövését kapufára tolta a Videoton kapusa. Ezzel eldőlt, az Újpest ellen – csupán a bronzéremért – léphet pályára az MTK.

A bronzmérkőzés két fáradt csapat összecsapását hozta, melyen kicsit frissebben mozogtak a lila-fehérek játékosai, így az Újpest megérdemelten szerzett vezetést, Szlezák Zoltán révén. Ezután lelkesen küzdött az MTK az egyenlítésért, mely két perccel a találkozó lefújása előtt – Hámori révén – sikerült is. Ezzel azonban sajnos még nem volt vége a mérkőzésnek, mert mikor már mindenki az újabb büntetőpárbajra készült, Erős Károly kihasználva a kék-fehér védekezési hibát, az Újpest javára fordította a bronzcsatát.[image]Huszárik László

A döntőben végül büntetőkkel a Videoton együttese diadalmaskodott így ők lettek a VI. Fehér Miklós Emlékgála bajnokai. A legnagyobb élményekkel mégis a szépszámú nézősereg gazdagodhatott, hiszen újra együtt láthatták a pályán, baráti hangulatú torna keretében a közelmúlt kedvelt focistáit.

Az MTK kerete: Haffner György (kapus), Huszárik László (csk), Babos Ádám, Bencze Attila, Bencze Zsolt, Cservenkai Donát, Földvári Dániel, Hámori Ferenc, Komódi László, Kun György, Wendler Gábor.

A VI. Fehér Miklós Nemzetközi Emlékgála végeredménye:

  1. Videoton
  2. Lázár Lovaspark
  3. Újpest
  4. MTK
  5. Dunaszerdahely
  6. Győri ETO

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman