HÍREK

Döntetlennel zártuk az edzőtábort

2021-07-16

Döntetlennel zártuk az edzőtábort

1-1-re végeztünk a szlovén NK Triglav Kranj ellen, gólunkat Vancsa Zalán szerezte.

Utolsó ellenfelünk a szlovéniai edzőtáborban az NK Triglav Kranj együttese volt, amely legutóbb a szlovén másodosztályban szerepelt, az előtte lévő tíz szezonból viszont hetet az élvonalban töltött a csapat.

Ezúttal így álltunk fel a mérkőzésen: Somodi - Kaka, Baki, Perkovic, Nagy Zs., Nagy B. - Kata, Mezei, Kovács M. - Prosser, Kovácsréti. Mi kezdtünk aktívabban, az első negyedórában Prosser lövései jelentettek veszélyt. 

A túloldalon egy védelem mögé belőtt labdával Skok került helyzetbe - úgy tűnt, lesen volt -, lőtt is laposan, ám Somodi nagyot mentett. A 27. perc hozta az addigi legveszélyesebb Prosser-próbálkozást: ezúttal 23 méterről lőtt, a veszélyesen lefelé csapódó labda alig ment el a jobb kapufa mellett. Pár perccel később Kovácsnak is volt egy ígéretes átlövése, az is mellé ment.

A 35. percben szép hazai támadás végén Ahmetaj lőtt 14 méterről, a labda kívülről súrolta a jobb oldali kapufát.

A félidő vége a miénk volt: előbb Kovácsréti beadását a kapus éppenhogy el tudta pöccinteni az érkező Prosser elől, majd pár perccel később utóbbi hozta játékba előbbit, aki lőtt is, de a bevetődő védőn megpattant labda elsuhant a jobb alsó sarok mellett, így 0-0-al fordultak a csapatok.


A 48. percben Mezei szabadrúgása tökéletes volt Bakinak, aki fejelt is 8 méterről, de a labda a léc fölé ment. A 61. percben egy felívelt labdával Prosser került helyzetbe, de az átvétel után nem tudott a hálóba találni.

Az utolsó 20 percre "sort" cseréltünk, beállt Alho, Balázs, Ferreira, Varju, Herrera, Ramadani, Dimitrov, Kocsis, Drljo és Vancsa is. Kisebb lehetőségek még adódtak mindkét kapu előtt, de úgy tűnt, gól nélkül ér véget a mérkőzés.

Nem így történt: Tiago szerelte ellenfelét a 16-oson belül, de a játékvezető büntetőt ítélt - nem tűnt jogosnak az ítélet. Maksimovic magabiztosan értékesítette a büntetőt, ezzel vezetést szereztek a hazaiak (1-0).

A lefújás előtt Vancsa egyenlíthetett volna, ám lövését még fogta a kapus: mégis ő egyenlített, hiszen a fiatal támadó a 91. percben élt az eséllyel, az elé került labdát 10 méterről higgadtan a hálóba helyezte - beállítva az 1-1-es végeredményt.

Folytatás már hazai pályán a Mezőkövesd ellen, a felkészülési mérkőzés időpontja még egyeztetés alatt áll.
 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman