HÍREK

Döntetlennel zártuk a szezont

2024-05-17

Döntetlennel zártuk a szezont

A szerződést hosszabbító Németh Krisztián gólja után sokáig vezettünk, a hazaiak a 92. percben egyenlítettek.

OTP Bank Liga, 33. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC–MTK Budapest 1-1 (0-1)

Mezőkövesd Városi Stadion

Vezette: Derdák Marcell (Káprály, Huszár, Horváth Zoltán, Urbán, Horváth Róbert, Hanyecz)

Gólszerző: Kállai (90.), illetve Németh (4.)

Sárga lap: Szolgai (56.), Kállai (84.), illetve Horváth Artúr (27.), Varju (36.). Hej (37.), Jurina (90.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Juhász – Kállai, Szivacski, Pillár, Vajda (Ináncsi, 72.) – Szolgai (Kócs, 72.), Brtan (Szilágyi, 86.) – Molnár, Cseri (Nagy Gergő, 59.), Drazic (Kojnok, 72.) – Szalai

Vezetőedző: Milan Milanovic

MTK Budapest: Rácz – Varju, Kádár, Nagy Zsombor – Hej (Kocsis, 59.), Horváth Artúr (Végh, 83.), Kata, Bognár, Kovács Patrik (Antonov, 59.) – Németh (Jurina, 74.), Stieber (Vadnai, 59.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Az OTP Bank Liga utolsó fordulójának első mérkőzésén csapatunk a már biztos kieső Mezőkövesd otthonában lépett pályára. Az összecsapás első lövését a nemrég szerződést hosszabbító Németh Krisztián jegyezte, de Juhász magabiztosan fogta a labdát.

A negyedik percben már betalált Németh: gyors, mutatós támadás végén Stieber készített csatárunk elé, aki 20 méterről lőtte ki védhetetlenül a bal alsót (0-1).

A 11. percben Stieber és Hej remek összjátéka után utóbbi centerezett, Bognár 10 méterről lőhetett, ám a kapuba tartó labda az egyik mezőkövesdi védőről szögletre pattant.

A 23. percben Szalai cselezett jobbról befelé, majd 14-ről lőtt, de pontatlanul. A 40. percben újra mi vezettünk szép támadást: Kovács Patrik a bal oldalról élesen adott középre, Németh kevéssel pöckölt a kapu mellé. Három perccel később Németh és Varju játszott össze szépen, ismét gyors kontra után, de Juhász jó ütemben jött ki, így elmaradt a második találat.

A félidő vége előtt Molnár okos passzából Szalai került helyzetbe, azonban Rácz nagyszerű védésének köszönhetően kimaradt a lehetőség, így előnnyel mehettünk a szünetre.

A második játékrész is kék-fehér próbálkozással kezdődött: Bognár 16 méteres lövését ütötte szögletre Juhász. A 69. percben újra Bognár lőtt, ezúttal a tizenhatoson kívülről, ám ígéretes tekerése elrepült a bal felső fölött.

A 78. percben hazai pontrúgás után Brtan fejelt az ötös sarkáról, a labda elrepült a hosszú felső fölött. Sajnos nem sikerült megtartanunk az előnyt: a hosszabbításban Kojnok húzott el a bal szélen, beadását Kállai fejelte a kapunkba (1-1).

Ezt követően még Jurina került helyzetbe a másik oldalon, de Juhász hárított, majd a soron következő szögletnél is tisztázott a Mezőkövesd, így döntetlennel zártuk a szezont. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-08-03 19:45 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman