HÍREK

Döntetlen Budaörsön

2016-02-03

Döntetlen Budaörsön

Az MTK Budapest II. csapata felkészülési mérkőzésen 1-1-es döntetlen játszott az NB II-es Budaörs otthonában.

Az MTK Budapest II. csapata szerdán délelőtt Budaörsön játszotta soron következő felkészülési mérkőzését. A találkozó nem ígérkezett könnyűnek. Másfél hete már NB I-es együttesünk is összemérte tudását a Pest megyeiekkel, és Szatmári I., valamint Torghelle góljaival 2-1-es győzelemet aratott. Az NB II-es csapat a bajnokság őszi idényében vitézkedett. Miskei Attila fiai imponáló, 8-2-5-ös mutatóval, 26 ponttal, a harmadik helyen telelnek.

A mieink a Demjén – Sági, Tóth F., Katona, Széles – Szabó, Bayer – Takács K., Hujber, Forgács – Tóth Milán összeállításban futottak ki a pályára. A kispadon Erdei – Nyúl, Nagy Zs., Ladányi, Nagy M., Takács R. vártak bevetésre. Csapatunk kezdte a találkozót, rögtön helyzettel. Az 1. percben Hujber jobbal eresztett meg nagy lövést, de lökete fölé szállt. Ezután az első tíz perc már inkább a budaörsiek fölényével telt, de csapatunk már az ellenfél térfelén próbált zavart okozni, sokszor sikerrel. A 3. percben jobboldali zöld-fehér beadást tisztáztak védőink. Az ellentámadásnál Takács-Tóth-Takács volt a labda útja, a budaörsi védőkről, nem kis szerencsével, szögletre pattant a labda, de három perc múlva már Fortuna sem segített rajtuk. A 6. percben Forgács balról, pontosan belőtt labdáját Tóth M. parádés mozdulattal csúsztatta a Budaörs hálójának baloldalába (0-1). Ezekben a percekben jól játszott együttesünk, sokat birtokoltuk a játékszert, és pontos passzokkal operáltunk, néha csak az utolsó átadásokba csúszott hiba. A 15. percben Hujber baloldali beadásából Széles találhatott volna be, nagy helyzet volt. A játékrész első felében Demjénnek gyakorlatilag nem volt védenivalója, folyamatosan uraltuk a játékot, amikor meg elvétve a 16-osunkon belülre került a labda, védelmünk magabiztosan állt a lábán és tisztázott. A 27. percben Forgács már sokadik jó labdával ugratta ki Tóth M.-t, centerünk kilépett a védők közül, de lövése keresztbe elszállt az ellenfél kapuja előtt. Fél óra után láthattuk az első Demjén-védést, amikor előrevágott labdát kellett hatástalanítania hálóőrünknek. Az első félidőben kivétel nélkül mindenki jól, nagy kedvvel, és agilisan focizott csapatunkból. Az utolsó negyedórában már kevesebb eseményt jegyezhettünk fel, inkább a két 16-os között folyt a játék. A végére ugyan kissé feljöttek a Pest megyeiek, de fölényük meddőnek bizonyult. Az utolsó percben még egy budaörsi próbálkozást kellett hárítania Demjénnek, ezzel megérdemelt egygólos kék-fehér vezetéssel zárult az első játékrész.

Szünetben Pölöskei Gábor nem cserélt, ugyanazok vették fel a harcot a második félidőben is, akik az elsőt abbahagyták.

Ezt a játékrészt szemmel láthatóan már aktívabban kezdte ellenfelünk, de ez igazi, komoly helyzetekben ekkor még nem mutatkozott meg. Néha azért mi is kimerészkedtünk a sündisznóállásból, több-kevesebb sikerrel. A védekezésünk zárt volt, szinte mindenki hiba nélkül tette a dolgát, kiszorítottuk ellenfelünket, ezzel távoli lövésekre kényszerítve őket, de kísérleteik mind pontatlanok voltak, így Demjén Patriknak továbbra sem akadt komoly védenivalója. A mérkőzést egyébként megtekintette a teljes Sándor Károly Labdarúgó Akadémia vezérkara. Itt volt Tamási Zsolt, Székely Zsolt, Fedor Sándor és Petres Tamás is. A játékrész első húsz perce – már ami a támadásokat illeti – mindkét oldalon gyengére sikeredett, bár ha a mérkőzés állását nézzük, nem nekünk volt sürgős. Vezetőedzőnk, talán hogy felrázza csapatát, a 65. percben hármat is cserélt. Lement Sági, Bayer, és Forgács, bejött Nagy M., Nagy Zs., és Takács R. is. A 70. percben Takács K. jobbról leadott lövése suhant el a kapu előtt. A 72. percben Pölöskei Gábor ismét változtatott. Széles helyett Nyúl, Tóth M. helyett pedig Ladányi folytatta. Az utolsó negyedórára nagyon beszorult együttesünk, ránk jött a Budaörs. Védelmünk – talán a három változtatás miatt is – már nem állt olyan magabiztosan a lábán, mint korábban, nagyon érett ellenfelünk egyenlítő találata. A találkozó ezen szakaszában csak egy veszélyes kontrát tudtunk vezetni, de ezzel majdnem eldöntöttük a meccset. Ladányi parádés labdájával ajtó-ablak helyzetben léphetett ki Szabó, ám ellenfelünk kapusa sem aludt el, kirobbant és tisztázni tudott. Ez meccslabda volt. Ami nekünk nem sikerült előbb, az ellentámadásból a Budaörsnek igen. Baloldali akciójuk során az alapvonal közelében hibáztak védőink, a középre lőtt labdát magabiztosan értékesítették, a lövést Demjén nem védhette (1-1). Ezek után még megvolt a lehetőségünk a fordításra, de Ladányi gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető, míg Hujber jobboldalról középre lőtt labdáját nem találta el jól Takács R., így odalett a lehetőség. Az állás a mérkőzés végéig már nem változott, így 1-1-es eredménnyel zárult a találkozó.

Együttesünk következő, egyben utolsó téli felkészülési mérkőzését szombaton délelőt az Ikarus pályán, az RKSK csapatával játssza.

Az összecsapás végén Pölöskei Gábor értékelt: – Több, Agárdról érkezett tehetséges srácot is kipróbáltunk. Ellenfelünk erős csapat, az NB II harmadik helyezettje. Az első félidőben fegyelmezetten játszottunk, jól futballoztunk, bár a játékrész második felében már inkább ellenfelünk dominált. Új középpályás sorral léptünk a pályára, sem Hajdúra, sem pedig Pintérre nem számíthattam, de ahhoz képes jól játszottunk. A második félidőnek a vége tetszett inkább, ügyesen futballoztunk akkor, volt két-három nagy lehetőségünk, amit illett volna berúgni. Előreléptek a srácok, sokat fejlődtek, és ez meg is mutatkozott ezeken az edzőmeccseken is. Az eredmény itt másodlagos még, de a játékkal összességében elégedett vagyok. Remélem, hogy a folytatás is ilyen lesz, és ez majd a tétmeccseken, az eredményekben is megmutatkozik az NB III-ban – zárta összegzését vezetőedzőnk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman