HÍREK

Döntetlen az ötödiken

2016-01-30

Döntetlen az ötödiken

Az MTK Budapest II. döntetlent ért el Soroksáron

Ötödik felkészülési mérkőzését játszotta szombaton délelőtt az MTK Budapest II. csapata. Együttesünkre kemény ellenfél várt a XXIII. kerületi, Haraszti úti pályán. A Soroksár gárdája a másodosztályban szerepel, a téli szünetben sereghajtók ugyan, de jónevű játékosok alkotják keretét. Hogy mást ne mondjunk, itt futballozik Gyepes Gábor, Pál Andris, Csilus Ádám, és még sorolhatnánk.

A Soroksár FC összeállítása: Kunsági – Fülöp, Gengeliczki, Valencsik, Fejes – Papp (Zsivoczky), Zsivoczky N.(Korozmán), Peszmeg – Csilus, Szilágyi (Kákonyi), Pál (Gárdos)

Az MTK Budapest II. a Fadgyas – Sági, Tóth F., Katona, Széles – Pintér, Hajdú – Kovács, Szabó, Bayer – Hujber összeállításban futott ki a pályára, a kispadon Erdélyi, Nagy, Takács, Tóth M., és Kardos vártak bevetésre. Az összecsapás hatalmas ködben kezdődött, szinte nem lehetett a félpályáról a kapukat sem látni, de folyamatosan oszlott, és a játékrész végére még a nap is kisütött. A mieink kezdték a mérkőzést, de az első 15 perc tapogatózással indult, és főleg a két tizenhatos között folyt a játék. Többet birtokolták a labdát a sárga-feketék, mégis az 5. percben Széles, balról belőtt beadását kellett lehúznia Kunságinak, majd Hujber lövését fogta. Mindkét együttes pontos passzokkal operált, így kevés helyzet adódott a csapatok előtt. Az első negyedóra végén Bayer-Hujber-Pintér akció végén, Pinyő lőtt fölé. Nem sokkal ezután, előrevágott labdánknál hibáztak a hazai védők, erre Pintér lecsapott, de nem volt kellően higgadt, így odalett a lehetőség. Jó iramú volt az összecsapás, csak a helyzetek hiányoztak, mindkét gárda jól megszervezte védekezését, a tizenhatos környékén elhaltak az akciók. Nem úgy a 32. percben, amikor a soroksáriak bal oldalról középre lőtt labdájánál védőink alászaladtak, a hosszú oldalon érkező Csilus pedig közelről a hálónkba lőtt (1-0). Szinte a középkezdés után azonnal egyenlíthettünk volna, ha Bayer beadását Pintér, 20 méterről nem fölé vágja, nagy helyzet volt. Később ismét Bayer adott jó labdát a bal szélről Kovácsnak, de nagy lövését a kapus szögletre tolta. A félidő legvégén jobb oldalról elvégzett szabadrúgásunkat Hujber fejelte kapura, de a soroksáriak hálóőre ismét a helyén volt. Ezzel zárult az első játékrész.

Szünetben Pölöskei Gábor a két szélét cserélte le, Kovács helyére Takács, Bayer helyére pedig Tóth M. érkezett.

Jól kezdtük a második félidőt, sokat birtokoltuk a labdát is, mégis az első helyzet a sárga-feketék előtt adódott, amikor az 50. percben középről leadott lövésük ment fölé. Nem sokkal ezután szép MTK Budapest támadás után Hujber lőtt, a kapus meg szögletre tolta. Mezőnyben szépen, kulturáltan focizott csapatunk, nem látszott az osztálykülönbség a két együttes között, sőt többet volt a játékszer a Soroksár kapujánál, de minden próbálkozásunkat blokkolták. Ellenfelünk fölé nőtt csapatunk, már csak a gól hiányzott a játékunkból. A 65. percben Széles-Hujber volt a labda útja, az ellenfél védői csak üggyel-bajjal tudtak szögletre tisztázni. Nagyon érett a kék-fehér találat, gyakorlatilag nem jött át a félpályán a Soroksár, igazi MTK-s focit láthatott a nagyérdemű, élményszámba ment a játékunk. A 70. percben ismét kettőt cserét Pölöskei, Hajdú helyett Kardos, Sági helyett Nagy lépett pályára. A 73. percben nem sok kellett az egyenlítéshez. Takács jobbról belőtt szabadrúgását, Széles ajtó-ablak helyzetben a földre fejelte, de nem lett semmi a dologból. Nem sokkal ezután, hazaadást fogott meg a soroksáriak kapusa, a megítélt közvetett szabadrúgás elakadt a sorfalban. A 75. percben a kapuban is váltott együttesünk, Fadgyas helyén Erdélyi folytatta. A 82. percben távoli Pintér lövést ütött szögletre a kapus, de három perc múlva már ő is tehetetlen volt. Takács futott el a jobb szélen, szép cselek pontosan centerezett, a beadására Tóth M. érkezett, és elvetődve egyenlített (1-1). Ezt nagyon megérdemelte csapatunk. Két percre rá Takács-Tóth M.-Takács akció végén, utóbbi lövését védte a kapus. A vége előtt egy perccel a győzelmet is megszerezhettük volna, ha a tizenhatoson belül, Szabó ellen elkövetett szabálytalanságot a játékvezető is így látta volna. Az állás már nem változott, így igazságos döntetlennel zárult csapatunk ötödik felkészülési találkozója. Az MTK Budapest következő mérkőzését, jövő szerdán, délelőtt 11 órakor, Budaörsön játssza.

A végén Pölöskei Gábor értékelt: – A négy NB III-as csapat ellen megvívott mérkőzésünk után, az NB II-es Soroksárral találkoztunk. Jól küzdöttek a srácok, élvezetes, nagy iramú találkozó volt. A tavalyihoz képest előrelépés és örömteli, hogy mi irányítottuk a játékot és többet is birtokoltuk a labdát. Sokkal több helyzetünk is volt, de az öt-hat százszázalékos ziccerünkből sajnos csak egyet értékesítettünk. Összességében elégedett vagyok a látottakkal, beleillett a mérkőzés a felkészülésünkbe – zárta összegzést vezetőedzőnk. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman