HÍREK

Döntetlen az Ajka ellen

2023-04-30

Döntetlen az Ajka ellen

Megmaradt az ötpontos különbség a két csapat között.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–FC Ajka 1-1 (1-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Katona Balázs (Nagy Norbert, Horváth Zoltán, Nagy Viktor)

Gólszerző: Kata (35.), Kocsis (90+3) illetve Dragoner (65.), Horváth Dániel (90+2)

Sárga lap: Poór (37.)

MTK Budapest: Rácz – Poór (Vadnai, 76.), Szépe, Bobál, Varju – Kata, Kocsis, Stieber (Bognár, 41.) – Palincsár (Spalek, 68.), Németh (Zsóri, 76.), Kovács Mátyás

Vezetőedző: Horváth Dávid

FC Ajka: Horváth Dániel – Görgényi, Tar, Kenderesi, Csemer (Présinger, 71.) – Csizmadia, Tajthy (Rabatin, 63.)– Sejben (Gaál, 79.), Zsolnai, Berzsenyi (Doncsecz, 63.) – Szarka (Dragoner, 63.)

Vezetőedző: Jeney Gyula

Rendkívül fontos mérkőzés várt csapatunkra a Merkantil Bank liga 35. fordulójában, ugyanis a harmadik helyezett FC Ajka együttesét láttuk vendégül. A mérkőzés előtt öt ponttal voltunk Jeney Gyula alakulata előtt a tabellán, akiket az odavágón 3-2-re legyőztünk az Ajkai Városi Sportcentrumban.

Az első lehetőséget az 5. percben láthattuk, ekkor Sejben lőtt 15 méterről, de próbálkozása jócskán elment a kapu fölött. A 18. percben Horváth Dániel tétovázott a vendégek hazaadása után, végül bele is rúgta Némethbe a labdát, de az sajnos nem az ajkai kapu felé pattant.

A 31. percben a vendégek felívelése után Szarka került helyzetbe, ám Bobál az utolsó pillanatban becsúszva tudott óriásit menteni. Négy perccel később megszereztük a vezetést: Kata vezette rá a védelemre a labdát, gyönyörűen kényszerítőzött Némethhel, majd higgadtan helyezett a kapuba (1-0).

A félidő előtt Stieber sérülés miatt nem tudta folytatni, Bognár jött helyette.  Két perccel később Bognár majdnem gólpasszt adott: szögletből készített vissza Kata elé, aki kapásból, 14 méterről nem sokkal lőtt mellé.

A 45. percben Bognár szerzett labdát az ellenfél térfelén, Kovács Mátyást ugratta ki, aki óriási helyzetben lőtt ballal, de nem tudta elpöckölni a labdát Horváth Dániel fölött, így egygólos előnynél mehettünk a szünetre.

A szünet után először az 59. percben emelhette fel a közönség a hangját: ekkor Németh került a védők mögé, lövését azonban blokkolták. Úgy tűnt, az egyik hazai védő kezére pattant a labda, ám nem kaptunk tizenegyest.

A 65. percben egyenlített az Ajka: Csemer bal oldali lövését Rácz védte, de a labda a becsúszó Dragonerről a kapunkba csorgott (1-1).

A 86. percben Rabatin sarkazott a vendégek szöglete után, de Rácz könnyedén húzta le a labdát. A hosszabbításban Spalek szerzett labdát, majd a bal oldalon tört be a tizenhatoson belülre, de beleléptek lövési kísérletébe.

A szöglet után Bognár adott be a bal oldalról, Zsóri fejelhetett öt méterről, de nem találta el a kaput. Sajnos nem sikerült újra betalálnunk, így egy ponttal kellett beérnünk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman