HÍREK

Döntetlen a stadionavatón (GALÉRIA)

2016-10-13

Döntetlen a stadionavatón (GALÉRIA)

Hiába vezettek kétszer is a vendégek,egyenlítettünk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Sporting C.P. 2-2 (1-1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 4600 néző

Vezette: Andó-Szabó (Albert, Pintér, Berentyán)

MTK Budapest: Groppioni (Petkovics, 45.) (Demjén, 86.) – Grgics (Takács, 86.), Vukmir (Okuka, 45.), Baki, Vadnai (Poór, 45.) – Vass (Borbély, 45.), Kanta (Szatmári L., 45.), Vogyicska (Katona, 55.) – Gera (Ramos, 45.) (Szatmári I, 86.), Torghelle (Nikacs, 45.), Korozmán (Varga, 45.) (Szerencsi, 86.)

Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz

Sporting C.P.: Jug – Empis, Fernandes, Esgaio, Baldé (Martins, 84.) – Tavares (Ribeiro, 67.), Pereira, Ramos – Pinheiro (Bubacar 77.), Guimaraes (Aoucheria, 45.), Delgado (Cabral, 59.)

Vezetőedző: Joao de Deus

A mérkőzés előtt, a stadion Salgótarjáni utca felőli kapuját hivatalosan is Fülöp Mártonról nevezte el az egyesület, aki 2015. november 12-én hunyt el, súlyos betegség után.

Ahogy arra az előzetes jegyeladási adatok alapján számítani lehetett, az Új Hidegkuti Stadion szinte teljesen megtelt a mérkőzés indítására.

Az aréna első helyzete Korozmán Kevin nevéhez fűződött, aki a bal oldalról kanyarodott befelé és vette célba a rövid sarkot, de Jug a helyén volt és szögletre ütötte a labdát. Ezután a vendégek felébredtek és inkább ők kontrollálták a játékot, míg az MTK kontrára rendezkedett be. Az első nagyobb portugál lehetőség egy Pereira lövés volt a 10. percben, melyet Groppioni hárított a rövidnél.

A 18. percben Torghelle játszott meg fejjel egy hátulról felívelt szabadrúgást, de a labdája picit hosszú volt Gerának, aki így nem tudta elpöccinteni azt Jug mellett. Három perccel később Guimaraes robbant be középre és lőhetett üres kapura három méterről, de próbálkozása jócskán elkerülte a kaput, így tovább váratott magára a stadionavató gól.

Ezt követően szinte rögtön visszatámadtak a kék-fehérek. Gera ugrott ki a tizenhatoson belül, de Jug ismét kifogott rajta. A kihagyott helyzet megbosszulta magát, ugyanis a következő támadásból, a 23. percben megszerezték a vezetést a vendégek. Empis a baloldalon lépett meg, remekül adott középre, labdáját pedig Tavares bólintotta a hálóba.

Ezután mezőnyjáték dominált, csupán kisebb helyzetek alakultak ki, egészen a 43. percig. Ekkor Kanta bedobása után Torghellét birkózta le Ramos a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt.  Kanta állt oda a tizenegyeshez és nem hibázott, így ő lett az első MTK Budapest játékos, aki az Új Hidegkuti Nándor Stadionban gólt jegyzett kék-fehér mezben. Így tehát 1-1-el fordulhattak a csapatok.

Teodoru Vaszilisz majdhogynem sort cserélt a félidőben, hiszen nyolc új játékos jött be. A friss erők bevetése ellenére a második játékrész elején a Sporting kapott tizenegyest, miután Baki szabálytalankodott a tizenhatoson belül. A büntetőt Pereira magabiztosan értékesítette, így újra a vendégek kerültek előnybe.

Tíz perccel a kapott gól után Ramos egyenlíthetett volna, de Varga beadása után fejese fél méterrel a kapu mellé szállt. Ezután egészen a 77. percig kellett várni a következő valamirevaló történésig: Szatmári adott középre szabadrúgásból, a vendégek nem tudtak felszabadítani, Poór pedig 14 méterről hatalmas gólt akasztott a portugál kapuba.

A 88. percben a Sporting szöglete után remek kontrát vezetett az MTK, de Szatmári István 16 méterről eleresztett lövését bravúrral hárította Jug.

Egy perccel később a Sporting jöhetett veszélyes ellentámadással, de Takács az utolsó pillanatban remekül szerelt becsúszva a tizenhatoson belül, így végül az eredmény maradt 2-2.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman