HÍREK

Döntetlen a Siófok ellen

2022-10-22

Döntetlen a Siófok ellen

Három kapufát is lőttünk, de gólt csak egyet szereztünk, így döntetlennel kellett beérnünk a Siófok ellen.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–BFC Siófok 1-1 (1-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1626 néző

Vezette: Nagy Norbert (Nazsa, Horváth, Márkus)

Gólszerző: Futács (40., tizenegyesből), illetve Horváth (80., tizenegyesből)

Sárga lap: Kaka (27.), Varju (42.), Futács (53., 69.), Medgyes (66.) illetve Szakály (50.), Polényi (64.)

Piros lap: Futács (69.)

MTK Budapest: Somodi – Kaka (Várkonyi, 29.), Szépe, Nagy Zsombor, Medgyes – Kata (Lehoczky, 89.), Varju, Bognár – Németh (Kovácsréti, 78.), Futács, Kovács

Szakmai igazgató: Bognár György

BFC Siófok: Hutvágner – Polényi, Varjas, Debreceni, Varga – Krausz, Szakály (Nikházi, 71.) – Major, Balogh (Horváth, 60.), Girsik (Makrai, 60.) – Farkas

Vezetőedző: Domján Attila

A Merkantil Bank Liga 13. fordulójában a bajnokság 14. helyén álló BFC Siófokot fogadtuk. A srácok hamar megmutatták, szeretnék feledtetni az utóbbi fordulók sikertelen időszakát: a 3. percben Varju emelt pazarul Németh elé, aki nagy helyzetben a kapufát találta el, majd az 5. percben Kovács Mátyás átadása után Bognár is kapufát lőtt 17 méterről.

A 11. percben Nagy Zsombor adott remek kiugratást Futácsnak, aki jól vette át a labdát, de nem tudta helyezni a lövését, így Hutvágner védett. Az első vendég helyzetet a 26. percben láthattuk: Székely lapos lövését szépen hárította Somodi. A 29. percben Polényi kapott nagy labdát, ziccerét védte kapusunk.

A jó kezdés után picit alábbhagyott a lendületünk és a játékrész második felében több lehetősége volt a Siófoknak: a 34. percben Szakály szöglete után Farkas elé került a labda, Somodinak újra nagyot kellett védenie.

A 38. percben Girsik a bal oldalról cselezett befelé, majd a rövid kapufa mellé gurított. Egy perccel később gyors támadást vezettünk: Németh passzolt Futácshoz, akit egy testcsel után Balogh felborított, így büntetővel jöhettünk. A sértett állt a labda mögé, és higgadtan értékesítette a tizenegyest (1-0).

A térfélcsere után a 48. percben Szakály lőtt egy nagy bedobást követően, ám Somodi ezúttal is a helyén volt. Négy perccel ezután Kovács Mátyás kezdett szép szólóba a bal oldalon, ígéretes helyzetet csikart ki magának, de lövése az egyik védőről szögletre pattant.

Az 58. percben Bognár távolról próbálkozott, nem sokkal tévesztett célt. A 62. percben egy támadáson belül három gólt is szerezhettünk volna, de egyet sem sikerült: Németh gyönyörűen hozta helyzetbe magát, lövését Hutvágner a kapufára ütötte, a kipattanót Futács lőtte a kapura, Hutvágner ezt is kiütötte, ezúttal Kovács Mátyás elé, aki közvetlen közelről a kapusba lőtt.

A 69. percben Futács egy elkésett becsúszás után megkapta a második sárga lapját, így a meccs hajráját tíz emberrel voltunk kénytelenek lejátszani. A 79. percben a Siófok jöhetett sarokrúgással: némi kavarodás után Kata lépett rá Horváth lábára, ami tizenegyest ért Nagy Norbert játékvezető szerint. A büntetőt Horváth magabiztosan gurította a jobb alsó sarokba (1-1).

A hajrában tíz emberrel már nem tudtunk új erőre kapni, így 1-1-es döntetlen lett a találkozó vége.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman