HÍREK

Döntetlen a Békéscsaba ellen

2020-02-16

Döntetlen a Békéscsaba ellen

Hátrányból egyenlítettünk a Békéscsaba ellen, Gera Dániel visszatért.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Békéscsaba 1912 Előre 1-1 (0-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1706 néző

Vezette: Oláh Gábor (Zám, Máyer, Sinkovicz)

Gólszerző: Prosser (47.), illetve Pantovics (36.)

Sárga lap: Baki (22.), Cseke (65.), Pintér (67.), Bognár (90.) illetve Szalai (17.), Váradi (61.), Gréczi (88.)

MTK Budapest: Somodi – Katona, Pintér (Kata, 79.), Baki, Deutsch – Bognár, Cseke, Mezei – Prosser, Lencse (Gera, 88.), Schön

Vezetőedző: Michael Boris

Békéscsaba 1912 Előre: Rybánszky – Szalai, Nagy (Polényi, 57.), Farkas, Mészáros (Babinyecz, 79.), Máris (Gréczi, 71.) – Pantovics, Király, Váradi, Kovács – Lukács

Vezetőedző: Schindler Szabolcs

A Merkantil Bank Liga 24. fordulójában csapatunk a Békéscsaba együttesét fogadta, akik ellen idegenben 3-3-as döntetlent játszottunk. A találkozó előtt gyászszünettel emlékeztünk klubunk legendás kajak-kenusára, Wichmann Tamásra, aki február 12-én, hosszú betegség hunyt el.

Egészen a 14. percig kellett várni az első kaput eltaláló lövésig: ekkor Lencse elé pattant a labda, kapásból eleresztett kísérletét könnyűszerrel hárította Rybánszky. A 21. percben Máris beadása után Lukács próbálta kapu felé terelni a labdát, de az elgurult a kapunk mellett. Két perccel később Pantovics jó helyről elvégzett szabadrúgása ment fölé, majd Prosser riogatta a csabai védelmet, de ő sem találta el a célt.

A 36. percben Pantovics kapta meg a labdát a bal oldalon, megcsinált egy cselt, majd jobbal, éles szögből, spiccel lőtte ki a hosszú sarkot. (0-1)

Ahogy a Soroksár ellen, szinte most is rögtön egyenlítettünk, de szépen kijátszott támadásunk végén Lencse bal lábas lövése elsuhant a kapufa mellett. Újabb lehetőség az első 45 percben nem adódott, hátrányban várhattuk tehát a folytatást.

A második játékrész aligha kezdődhetett volna jobban: Katona keresztlabdáját Schön fejelte Prosser elé, aki kiválóan lőtt a hosszúba a kirontó békéscsabai kapus mellett. (1-1)

Az 56. percben a vezetést is megszerezhettük volna, ám Deutsch ígéretes fejese elkerülte Rybánszky kapuját. A másik oldalon Somodinak kellett öklöznie Máris távoli bombáját.

A 60. percben ismét gólt kiáltott a közönség, de Bognár 16-ról eleresztett lövése csupán a háló tetejét rezgette meg. Ezt követően Prosser, később Lukács veszélyeztetett, gól nem született. Az utolsó 30 percben teljesen átvettük az irányítást, a 75. percben mégis Szalai előtt adódott helyzet, de nem tudta eltalálni a kaput Gréczi beadása után.

A 78. percben Bognár tekert szabadrúgásból, a játékszer épphogy elment a lilamezesek kapufája mellett. A hosszabbításban majdnem jött a slusszpoén: a 92. percben gyönyörű támadást vezettünk, Katona beadását Deutsch lőtte rá jobbal, de a védők mentettek, így ezúttal egy ponttal kellett beérnünk. A jó hír, hogy Gera Dániel a hajrában visszatért a pályára hosszú kényszerőpihenő után.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman