HÍREK

Doki

2014-07-30

Doki

Gyors, mint a villám és a góllövéssel sem áll hadilábon. Az MTK hetese Horváth Zsolt - Garami József mesteredzőhöz hasonlóan - Pécsett született, de hétvégén nevelő együttese ellen maximális odaadással hajtott a kék-fehér sikerért. Hogy miként élte meg a győztes hazatérést és vajon ő, vagy valamelyik pécsi játékos szerezte az MTK 2014/15-ös idényének első találatát, kiderül a vele készült interjúnkból.

- Te rúgtad a 2014/15-ös szezon első MTK-s gólját?

- Nagyon úgy fest! Roppant mód örültem is neki attól függetlenül, hogy nem ünnepeltem miután megzördült a háló. Talán ez érthető, hiszen a PMFC-ben töltöttem életem eddigi MTK-n kívüli részét. Igaz, egy-két felületen - szerintem tévesen - öngólként könyvelték el a találatot, de ettől függetlenül teljes mértékben a sajátomnak érzem.

- Pécsett születtél, a PMFC-ben nevelkedtél, ezt mindenki tudja. A gólnál, mint mondod, nem ünnepeltél, mégis milyen gondolatok jártak a fejedben, amikor a hálóba találtál és győzelemhez segítetted az MTK-t ezen a találkozón? Dolgozott benned bizonyítási vágy a mérkőzés előtt?

- Nagy örömöt okozott a gólszerzés, egyértelmű pluszmotiváció volt számomra a nevelő egyesületem ellen játszani. Pécs különleges helyet foglal el a szívemben, attól függetlenül, hogy most az MTK sikeréért hajtok. 

- A futballisták között viszonylag kevés doktor szaladgál, te ezen kivételek közé tartozol. Inkább zrikálnak a doktori címmel a srácok, vagy elismerik azt, hogy nem csak a pályán, hanem az iskolapadban is "penge" voltál?

- Nem különösebben foglalkoztat a pályán a doktori címem, ott mindannyian futballisták vagyunk, ugyanazok a szabályok érvényesek mindenkire. Az más kérdés, hogy nem volt egyszerű idáig eljutni, sok munkám van benne. Szerencsére olyan játékossal nem találkoztam, aki negatívan viszonyult volna az iskolai végzettségem miatt hozzám.

- Tavaly sokáig voltál sérült és talán emiatt is kínkeserves bajnoki szezonja volt a csapatnak. Idén együtt maradt a gárda és többen is azt mondják, bármire képes lehet ez az MTK. Hogy látod az esélyeket?

- Igen, sajnálatos módon az utolsó felkészülési mérkőzésen eltörött a lábközépcsontom, amire gyakorlatilag az egész őszöm ráment. Viszonylag gyorsan vissza tudtam kerülni a kezdőcsapatba, tavasszal pedig úgy érzem, hellyel-közzel jó teljesítménnyel tudtam hozzájárulni a menetelésünkhöz, ami gólokban, gólpasszokban is megmutatkozott. Idén még jobb MTK-ra, még jobb szereplésre számítok.

- 26 éves vagy, lassan a legjobb futballista korba lépsz. Hol látnád magadat szívesen mondjuk két év múlva? Bombaerős MTK-ban, a válogatottban, esetleg külföldön?

- Magam is úgy érzem, kezdek a legjobb korba lépni. Jelenleg a legfontosabb célom, hogy minél jobb teljesítménnyel segítsem a csapatot és, ha mindez megvalósul, akkor később akár egy erősebb bajnokságban is szívesen megmérettetném magam. A válogatottság minden futballista nagy álma, ha azt elérhetném, maga lenne a csúcs!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman