HÍREK

Dobogós csapatot fogadunk - bemutatjuk a Kisvárdát

2022-03-19

Dobogós csapatot fogadunk - bemutatjuk a Kisvárdát

Az OTP Bank Liga 25. fordulójában együttesünk szombaton 19:45-kor lép pályára az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Online jegyárusítás itt!

A Kisvárda az MTK "mumusa": az NB I-ben eddig 8-szor találkoztunk velük, a mérleg: 1 győzelem, 1 döntetlen, 6 vereség, 4 gólt szereztünk, 12-t kaptunk. A megszerezhető 24 pontból 4-et gyűjtöttünk be. 
Hazai pályán 5-ször mérkőztünk velük, 4-szer kikaptunk, 1 alkalommal döntetlen volt, s egyszer sem nyertünk, két gólt lőttünk és hatot kaptunk. A megszerezhető 15 pontból hazai pályán egyet jegyeztünk ellenük, így az előjelek nem mellettünk szólnak. Az NB II-ben játszott mérkőzéseinket is oda-vissza elveszítettük a Kisvárda ellen. De ahogy mondani szokták, egyszer minden sorozatnak vége szakad - reméljük, ez a rossz széria most fejeződik be. 

A Kisvárda Master Good az előző idényben az 5. helyet szerezte meg a Paks mögött és az Újpest előtt.
A szabolcsiak idén 4. alkalommal állnak rajthoz az NB I-ben, és a 2021/22-es idény meglepetéscsapatának számítanak. 

A bajnokság téli szünetét a tabella dobogóján, a 2. helyen töltötte a kisvárdai gárda - a 17 forduló során 34 pontot szereztek (10 győzelem, 4 döntetlen, 3 vereség, 31 rúgott és 17 kapott gól).

A tavaszi folytatásban, a hét eddig lejátszott forduló során 2-szer győztek, 4-szer játszottak döntetlent, és 1 alkalommal vereséget szenvedtek, 8 gólt szereztek, és 7-et kaptak.
A megszerezhető 21 pontból 10-et gyűjtöttek be. Érdekes, hogy három találkozójuk is 0-0-ra végződött.

A 24. forduló után a Kisvárda Master Good a bajnokság 3. helyén áll 44 ponttal, 12 győzelem, 8 döntetlen, 4 vereség a mérlegük, 39 gólt rúgtak és 24-et kaptak. A szabolcsiaknak jelentős a pontelőnyük az "üldözők" előtt, így jó eséllyel a dobogón zárhatják az idényt.

A házi góllövőlistát Mesanovic Jasmin vezeti 8 találattal a 7 gólos Bumba Claudiu-Vasile, és az 5-5 találatig jutó Navratil Jaroslav és Asani Jasir előtt.

A Kisvárda Master Good keretében is történt néhány változás a bajnokság folytatása előtt a jól sikerült ősz ellenére. 

Érkezett Mihajlo Hotra (ukrán, FK Uzshorod – Ungvár, Ukrajna) és Rafal Makowski (lengyel, Slask Wroclaw – Lengyelország). Elhagyta a csapatot Jelena Richárd (FK Csíkszereda – Románia), valamint kölcsön után végleg Németh Márk. Kölcsönbe távozott Lucas (brazil-magyar, Diósgyőri VTK).

A szabolcsiak játékosai közül Gosztonyi András csapatunkban is futballozott.

Együttesünkben két olyan játékos van, akik korábban Kisvárdán futballoztak: Grozav Gheorghe és Kovácsréti Márk.

A szabolcsiak vezetőedzője Révész Attila. Ő tulajdonképpen a Kisvárda sportigazgatója, ám mivel Erős Gábornak nincs pro licence, neki pedig van, így ő ül a kispadon, és ő nyilatkozik a találkozók után.

Együttesünk és a Kisvárda Master Good az NB I-ben és az NB II-ben is mérkőzött egymással:

A Kisvárda Master Good 4. szezonját tölti az NB I-ben. Az első osztályban csapatunk 8 alkalommal mérkőzött a szabolcsiakkal. 

Az első összecsapás 2018. szeptember 1-én az Új Hidegkuti Nándor Stadionban volt, s egy 11-es góllal szenvedtünk vereséget.

A második találkozón, 2018. december 15-én Kisvárdán is egy góllal kaptunk ki.

A harmadik mérkőzésen 2019. április 20-án Budapesten a vendégek újra 1-0-ra nyertek. 

A negyedik találkozó 2020. október 24-én az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 1-1-es döntetlennel zárult. Gólunkat Gera Dániel lőtte 11-esből, az ellenfélnél az azóta nálunk játszó Kovácsréti Márk taált be.

Az ötödik mérkőzésen 2021. február 2-án a Kisvárdai Várkerti Stadionban zárt kapuk mögött Schön Szabolcs és Varga Roland találataival 2-0-ra legyőztük a hazaiakat. Ez volt az első sikerünk a szabolcsiak ellen.

A hatodik összecsapásán 2021. április 21-én az Új Hidegkuti Nándor Stadionban szintén zárt kapuknál a kisvárdaiak visszavágtak, és 1-0-ra felülmúlták együttesünket.

A hetedik találkozón 2021. augusztus 13-án az Új Hidegkuti Nándor Stadionban  a vendég szabolcsiak 2-1-re nyertek. Gólunkat Grozav Gheorghe szerezte, aki volt együttese ellen talált a kapuba.

A két együttes eddigi utolsó, nyolcadik meccsén, 2021. november 27-én Kisvárdán a hazaiak 5-0-ra győzték le Márton Gábor irányította csapatunkat.

Hazai pályán 5-ször mérkőztünk a Kisvárdával: 4-szer kikaptunk, 1 alkalommal döntetlen volt, s egyszer sem nyertünk, 2 gólt lőttünk, és 6-ot kaptunk. A megszerezhető 15 pontból 1-et jegyeztünk. 

Az NB II-ben kétszer mérkőzött egymással a két együttes - Kisvárdán és Budapesten is a szabolcsiak győztek.

A mérleg:

MTK Budapest - Kisvárda Master Good

NB I:

8       1       1       6         4 - 12          4     (17 %)

NB II:

2       0       0       2         2 - 4            0     (0 %)

ÖSSZESEN:

10     1       1       8        6 - 16           4     (13 %)

A Kisvárda Master Good labdarúgásának múltja:

Száztíz éve, 1911. november 8-án alapították meg a Kisvárdai Sport Egyletet, a KSE-t, melynek színe piros-fehér lett. Az alapítók segítségére voltak a község - akkor még nem volt város Kisvárda - vezetői, akik a régi, vásártér melletti pályát téritésmentesen adományozták a KSE-nek. Akkoriban 400-1000 ember nézte a mérkőzéseket. Volt ülőhely is, hosszú padok övezték a játékteret. 
A feltételek megteremtéséből nagy részt vállaltak a település kereskedői, iparosai, akik jelentős anyagi támogatást adtak a sportegyletnek.
Az első, bemutató futball mérkőzést 1911. november 12-én több száz néző előtt az Ungvári Kereskedelmi Alkalmazottak Sport Egyletével játszotta a Kisvárdai Sport Egylet, s 5-0-ra kikapott a vendégektől. 

1953-ban megépült a Várkerti Sporttelep is. A klub többnyire a járási, megyei osztályokban, illetve az NB III-ban szerepelt. A rohamosan fejlődő Kisvárda 1970. április 4-én városi rangot kapott, s ez új lehetőséget teremtett a sportban is. Az 1978-1979-es szezont már a második vonalban töltötte a KSE, amikor is háromszor 20 csapat alkotta az NB II-t.

A klub a 2000-2001-es idény telén anyagi gondok miatt megszűnt, pedig ekkor vezette az NB III Tisza-csoportjának táblázatát. A 2003-2004-es idényben aztán az orosi labdarúgó csapat megyei másodosztályú licencét megvásárolva OSE-Várda néven éledt újjá a kisvárdai labdarúgás. A klub vezetősége és a támogatók célja a klub újjáépítése, és legalább a stabil NB III-as tagság kivívása volt. A klub később már Várda SE néven szerepelt, a fejlődés töretlen lett, és a csapat a 2007-2008-as idényben már az NB III Tisza-csoportjában szerepelt, ahol újoncként a második helyen sikerült végeznie.

A 2008-2009-es idényben aztán súlyos csapás érte a Várda SE-t. Adminisztratív hibák, egy játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt a klubot 22 pontos levonással sújtották, emiatt kiesőhelyre csúszott vissza a tabellán, és a 2009-2010-es idényt ismét a megyei első osztályban töltötte, ahol csupán a 10. helyet tudta megszerezni, így nem sikerült azonnal visszajutnia. A 2010-2011-es idényt aztán bajnokként zárta a Várda SE és ismét feljutott az NB III Tisza-csoportjába. A csapat a 2011-2012-es idényben újoncként megnyerte az NB III-at, de infrastrukturális és pénzügyi okokból ekkor még nem vállalta a másodosztályt. A klub a 2012-2013-as idényben ismét bajnok lett, és az ekkor zajló átalakítások miatt osztályozót kellett játszania, amit sikerrel vett, és története során másodszor kvalifikálta magát a Nemzeti Bajnokság második vonalába.

A feljutás után átalakult a klub. A csapat neve Várda SE-ről Kisvárda FC-re változott, ezzel egyidejűleg a történelmi hagyományok miatt lecserélésre került az addig használt Várda SE címer, és egy címerpályázat után elkészült az immáron NB II-es csapat új címere. A Kisvárda második NB II-es idényében végig harcban volt a bennmaradásért, de végül búcsúzni kényszerült.

A csapat hivatalos neve 2014. januárjától Kisvárda Master Good lett.

A 2014-2015-ös szezont az NB III Keleti-csoportjában töltötte a klub, a Magyar Kupában azonban története legjobb szereplésével a legjobb 8 közé verekedte magát.

Miután a 2016-2017-es bajnokságban az utolsó fordulóban, a Balmazújvárostól elszenvedett vereséget követően lemaradtak az élvonalbeli szereplésről, a 2017-2018-as szezon végén a bajnokságot nyert gárdánk mögött második helyen végezve története során először feljutott a csapat a magyar élvonalba.

A kisvárdai együttes a 2018-2019-es bajnoki évben a 9., a 2019-2020-as szezonban a 8. helyezést elérve kapaszkodott meg az NB I-ben. A legutóbbi, 2020-2021-es bajnokságban az 5. helyet szerezték meg. 

A Kisvárda Master Good gárdájában a legtöbb mérkőzést Melnik Bohdan - ukrán (102), Lucas Marcolini - brazil (85), Jefferson Gomes de Oliveira - brazil (83), és Bumba Claudiu - román (75) játszotta.

Az "örök" házi góllövőlista élén Bumba Claudiu (14), áll, megelőzve a már csapatunkban futballozó Grozav Gheorghet (12), és Horváth Zoltánt (10). 

A kispadon Supka Attila (33), Dajka László (29), valamint Bódog Tamás (14) ült a legtöbbször.

Az idei a 120. bajnokság a magyar futball első osztályában. A Kisvárda Master Good 4. szezonját tölti az NB I-ben, és ezzel a  magyar labdarúgó csapatok 108 gárdát "felvonultató" örökranglistáján az 58. helyet foglalják el, holtversenyben a BKV Előre SC, a Budapesti MÁVAG, a Nagykanizsai Olajbányász SE, az Ózdi Kohász SE és a Stadler FC gárdáival.

A szabolcsiak a 1908 Szentlőrinci AC KSE, a Magyar Úszó Egyesület, a Műegyetemi AFC, a Sabaria FC, a Veszprém FC, a Vívó és Atlétikai Club mögött állnak, megelőzve a Erzsébeti Spartacus MTK LE, a FőTAXI SC, a Gázszer FC, a Kolozsvári AC, a Nagyváradi AC, a Pécsi VSK, a Szegedi Honvéd SE, a Székesfehérvári MÁV Előre SC, a Szürketaxi FC, a Tipográfia TE, a Tungsram SC, az Újvidéki AC és a Zuglói AC együtteseit.

Az "örökranglista" dobogóján az FTC (117), az Újpest FC (115) és csapatunk (109) áll.
 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman