HÍREK

Diósgyőri VTK-MTK Budapest (BEHARANGOZÓ)

2015-12-01

Diósgyőri VTK-MTK Budapest (BEHARANGOZÓ)

A hazai 5-0 után, idegenben kell bizonyítania a tabella harmadik helyén álló MTK Budapestnek. Borsodi ellenfele jó erőkből áll, mégis idén eddig mindössze a kilencedik helyre elegendő pontot gyűjtöttek. Mit várhatunk?

A 17. után a 15. forduló következik – hét közben – az OTP Bank Liga pontvadászatában. Igen, az a bizonyos válogatott pótselejtező idején elmaradt forduló ez, amely alkalmával az MTK Budapest labdarúgóit a borsodi kirándulásuktól „fosztották meg”. Diósgyőri VTK-MTK Budapest, lássuk mi mindent érdemes tudni a csapatokról.

A miskolci piros-fehérektől egyértelműen többet vártak a szezon kezdete előtt, mint ahol jelenleg Bekő Balázs együttese áll. Tizenhat forduló után, a kilencedik hely valóban meglepetés ettől a csapattól, amely nem mellesleg a labdarúgó NB I legfiatalabb átlagéletkorú kerete (23,8 év). Ebben a kritériumban tehát első a miskolci gárda, a csapatok közé három másik klub (Újpest, Bp. Honvéd, Puskás Akadémia) férkőzött, ebben a képzeletbeli életkor rangsorban, míg az NB I tabelláján ez a szám jóval magasabb

Hektikusság jellemzi azonban a kék-fehérek teljesítményét is. László Csaba együttese kiesett a Magyar Kupából, majd Örökrangadót nyert, legutóbb pedig Székesfehérvárott szenvedett fájó vereséget. Mondhatni, a sorminta alapján ismét egyenesbe kell jönnie az MTK Budapestnek.

Elmélyülve a múltban ennek lehet is alapja. Egyrészt az augusztusi „odavágón”, a Fáy utcában emlékezetes győzelmet aratott a Diósgyőr felett az MTK Budapest, 5-0 lett annak a találkozónak a vége. De a régebbi idők is szép sikereket rejtenek, így például a 2010-es 5-2-es siker Miskolcon, de az ’50-es években 6-7 gólos különbséggel is győzött a kék-fehér alakulat, igaz akkor még Budapesti Bástya néven.

Az eddig lejátszott 83 első osztályú bajnoki meccsek mérlege 44 MTK Budapest győzelmet, 19 döntetlent és 20 DVTK sikert mutat. Ezeken a meccseken összesen, közel kétszer annyi gólt szereztek a mindenkori MTK Budapest labdarúgók, mint borsodi ellenfeleik, 169 kék-fehér találat a 88 piros-fehérrel szemben!

Visszatérve a jelenbe, nem mehetünk el szó nélkül a csapatok aktuális formája mellett. Egy győzelmük mellett ugyanennyi döntetlenjük és három vereségük van a Borsod megyei piros-fehéreknek a legutóbbi öt forduló alapján. A Diósgyőr 1-1-es döntetlent játszott a Paks ellen, ami valljuk be, tudjuk milyen érzés! Érdekes módon a két klub a 17. fordulóban több hasonlóságot is mutatott. Bekő Balázs csapata is kialakította a maga mezőnyfölényét, még mikor emberhátrányba kerültek Grumics kiállításakor, megmaradt a lendületük, talán az egy pontnál többet is érdemeltek volna.

Hasonló helyzetben volt László Csaba gárdája is, azzal a különbséggel, hogy a kék-fehérek még egy pontot sem tudtak magukkal vinni a Királyok Városából. A fentebb említett bizonytalanság jelenleg tényleg jellemző az MTK Budapest játékára, három győzelem és két vereség váltogatta újabban egymást, mindazonáltal múlt szombaton Fehérvárott, a játék több elemében is sikerült felülmúlni a regnáló bajnokot. A Magyar Kupa címvédője után, az OTP Bank Liga tavalyi bajnokával mérkőzni, és ilyen férfiasan helytállni, ez azért becsülendő! A fontos inkább, hogy a Videoton elleni vereséggel, ne törjön meg a játékosok lendülete, hanem ezt örökítsék még át Miskolcra is.

Ami nem lesz túl könnyű, Gera Dániel piros lapja miatt kénytelen lesz kihagyni a hétközi fordulót, Varga Szabolcs, mint ambiciózus fiatal, aki Székesfehérvárott is csereként beállva szinte azonnal tizenegyest harcolt ki, aligha lesz rossz megoldás. Visszatérhet Vass Ádám is, aki Kanta József mellett jobban érezte magát egyetlen védekező középpályásként, mint legutóbb Thiam, a fiatal tehetség, Novothny Soma őrzésére pedig nem is árt majd a pazar védőmunka.

Nem véletlen azért a két klub közti szakadék a tabellán. Míg az MTK Budapest két hatgólos játékossal (Torghelle, Kanta) bír, a DVTK legveszélyesebb góllövője a szerb Grumics – aki eltiltott lesz a következő fordulóban – két találattal, három csapattársával együtt van csak a házi góllövő lista élén. A múlt és a jelen tükrében is várható a vendéggyőzelem, mi több, elvárható László Csaba együttesétől, hogy szerda este, magyaros küzdelemben arasson sikert csapata Diósgyőrben!

A találkozót csak felvételről adja a televízió, élő, szöveges tudósítással készülünk, de elővételes jegyvásárlás a mérkőzésre, még mindig nem késő, HAJRÁ MTK!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman