HÍREK

Demjén Patrik: "Bizonyítani szeretném az MTK-nál, hogy nem véletlenül lettem a válogatott keret tagja" (lapszemle)

2023-06-26

Demjén Patrik: "Bizonyítani szeretném az MTK-nál, hogy nem véletlenül lettem a válogatott keret tagja" (lapszemle)

Újonnan szerződtetett kapusunk a Nemzeti Sport Online-nak nyilatkozott.

Klubunk június 12-én jelentette be, hogy szerződést kötöttünk egykori akadémistánkkal, Demjén Patrikkal. A hálóőr négy év után tér vissza az MTK Budapesthez, a döntésről, az elmúlt időszakról és a céljairól pedig a Nemzeti Sport Online-nak nyilatkozott, amelyet az mtkbudapest.hu-n szemlézünk.

„Nem tudok arról, hogy lettek volna külföldi ajánlataim – mondta lapunknak a 25 éves kapus –      Mindenki tudja, hogy a ZTE-nél igyekeznek minél több fiatal játékosnak megadni a lehetőséget a bizonyításra, kinevelik, majd megpróbálják értékesíteni őket. A szerződésemből egy év volt hátra, jött egy mindenkinek jó ajánlat, a klub pedig elfogadta. Szerettem Zalaegerszegen lenni, ám most új kihívás vár rám. A fejlődésemet is szem előtt tartottam, az idő majd eldönti, jól választottam-e. Bizonyítani akarom, hogy nem véletlenül adott értem pénzt az MTK. De a legnagyobb célom, hogy a válogatott keret stabil tagja maradjak.”

(...)

A Zalaegerszeg a kupagyőzelemnek köszönhetően indulhat a nemzetközi kupaporondon, az Európa-konferencialiga-selejtező második fordulójában az NK Osijekkel találkozik – immár Demjén Patrik nélkül.

„Most még fáj a távozás és az, hogy nem játszhatok az Európa-konferencialigában, de hosszú távon lehet, hogy kifizetődik ez a döntés. Talán furcsán hangzik, de lehet, ezzel a lépéssel közelebb kerültem az Európa-ligához vagy a Bajnokok Ligájához. Az idő eldönti. Gyerekkori álmom volt, hogy pályára lépjek az NB I-ben, megnyerjem a Magyar Kupát, és bekerüljek a válogatott keretébe. Mindig mertem álmodni, továbbra is vannak vágyaim, keményen dolgozom, hogy mindet elérjem.”

Az MTK Budapest meglehetősen aktív az átigazolási piacon, Demjén Patrik mellett érkezett Nemanja Antonov, Bobál Dávid, Hej Viktor, Kádár Tamás, Kovács Patrik, Rácz Gergő, Végh Bence és Molnár Rajmund.

„Minimális elvárás a bennmaradás, ám nincs értelme úgy nekivágni az idénynek, hogy csupán ezt tűzzük ki magunk elé. Érkezett már néhány jó játékos, a felkészülés idején össze kell szoknunk, és meg kell mutatnunk, mire vagyunk képesek. Bizonyítani szeretném új klubomban, hogy nem véletlenül lettem a válogatott keret tagja.”

Demjén Patrik célja, hogy a jövőben se feledkezzen meg róla Marco Rossi szövetségi kapitány.

„Furcsa lesz az új környezet, de minden adva, hogy tovább fejlődjek. Bízom benne, hogy jót tesz a váltás, az biztos, hogy keményen beleállok a melóba, és mindent megteszek, hogy a jövőben is számoljon velem Marco Rossi.”

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman