HÍREK

Csoportgyőzelem utáni gondolatok (GALÉRIA)

2018-10-07

Csoportgyőzelem utáni gondolatok (GALÉRIA)

U17-es válogatott játékosainkat kérdeztük a tornáról.

Zuigéber Ákos a csatársor bal szélén és centerként szerepelt az U17-es válogatottban, Litvánia ellen két gólt szerzett, Szerbia ellen is megvoltak a lehetőségek, a gól ugyan nem jött össze, de az egyetlen találat előkészítésében – és a mérkőzés egészében a támadásépítésben – elidegeníthetetlen érdemei voltak támadónknak.

– Első hely a csoportban, hogyan láttad az elmúlt hetet?
– Büszke vagyok a csapatra, elértük azt a célt, amit kitűztünk. Voltak nehéz pillanataink a meccseken, de ezeket sikerrel átvészeltük, és így meglett az eredmény, megérdemelten lettünk elsők, folytatás majd az elitkörben.

– Melyik mérkőzés volt a legnehezebb?
– A szerbek elleni zárómeccs. Kemények voltak az első perctől az utolsóig, de mi is fel tudtuk venni a csatát velük, így sikeresen teljestettünk.

– A csapat góljainak felét te szerezted, ennek függvényében mennyire vagy elégedett a saját teljesítményeddel?
– Nem vagyok teljesen elégedett magammal, a gólokon kívül a játékomon még lehetett volna jobb, de örülök, hogy ennyivel hozzá tudtam járulni a továbbjutáshoz.


Balogh Botond a védelem közepén szerepelt a válogatottban, és fontos szerepet vállalt a kapott gól nélkül lehozott mérkőzéseken. Fontos blokkolások, becsúszások, szerelések jellemezték játékát.

– Hogyan élted meg az elmúlt hetet?
– Óriási megtiszteltetés számomra, hogy itt lehettem a keretben, de ennél sokkal nagyobb megtiszteltetés, hogy mindhárom mérkőzésen pályára léphettem. Készültünk erre, kihoztuk a maximumot magunkból.

– Védőként melyik mérkőzés volt a legkeményebb?
– A románok ellen nehéz volt, az első mérkőzés nagy tétje miatt. A litvánok ellen sem volt könnyű, nagyon védekeztek, ez nehezítette a játékunkat. A szerbek ellen tudtuk, hogy csak a győzelemmel juthatunk tovább, mindenki odatette magát, gratulálok a csapatnak, ez hatalmas munka volt.


Kata Mihály több szerepkörben is meg kellett állja helyét a három mérkőzésen. Litvánia ellen a védelem közepén, Szerbia ellen már szabadon mozgó középpályásként számított rá Preisinger Sándor szövetségi edző.

– Győzelem a selejtezőkörben, milyen volt belülről a meccs?
– A csapat most is nagyon jól játszott, az előző meccseken hiányzott a kreativitás, most megvolt, főleg az első félidőben, amikor sok helyzetet kidolgoztunk. A mentalitásunk végig rendben volt, remek torna volt, készülünk tovább az elitkörre.

– Védőként és középpályásként is szerepeltél pár napon belül, nehéz volt az átállás?
– Nem okozott nehézséget, a barátságos meccseken már feljebb is szerepet kaptam Sanyi bá'-tól, mindkét szerep be volt gyakorolva, "hatosban" és "nyolcasban" is otthon éreztem magam, így végig jól működött a középpálya.

– Melyik mérkőzést találtad a legnehezebbnek a háromból?
– A románok vagy a szerbek elleni volt a legnehezebb. A litvánokat könnyen meg tudtuk verni, a másik kettő között még nem igazán tudok dönteni. Mivel Szerbia ellen jobban játszottunk, talán ezért a román meccset nevezném a torna legnehezebb mérkőzésének.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman