HÍREK

Csodacserék! (GALÉRIA)

2018-11-10

Csodacserék! (GALÉRIA)

Ismét Torghelle gólja döntött a Puskás Akadémia ellen.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Puskás Akadémia FC 3-2 (1-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1849 néző

Vezette: Berke Balázs (Georgiu, Berettyán, Horváth, Karakó, Gaál)

Gólszerző: Lencse (27.), Baki (65.), Torghelle (81.) illetve Arabuli (38.), Knezevics (76.)

Sárga Lap: Kulcsár (89)., Baki (90+1) illetve Szolnoki (10.), Hegedűs (29.), Varga (69.), Knezevics (89.)

MTK Budapest: Kicsak – Baki, Pintér, Balogh, Szelin – Gera (Torghelle, 79.), Kanta (Kulcsár, 66.), Vass Ádám, Bognár, Schäfer – Lencse (Vogyicska, 83.)

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Puskás Akadémia FC: Danilovics – Osváth, Szolnoki, Hegedűs, Poór, Balogh – Urblik (Knezevics, 32.), Varga, Mioc – Arabuli, Kiss (Latifi, 90.)

Vezetőedző: Benczés Miklós

Az OTP Bank Liga 14. fordulójában a Puskás Akadémia FC együttesét fogadtuk. A mérkőzés előtt neveztük el az Új Hidegkuti Nándor Stadion kapuit egykori legendás sportolóinkról: Weisz Richárd, Barna Viktor, Tordasi Ildikó, Török Gyula és Wichmann Tamás neve immáron kiemelt helyen szerepelnek stadionunkban.

Az első 15 percben nem gyakran riogatták a kapusokat a csapatok. Részünkről Bognár került a 14. percben kétszer is ígéretes lövőhelyzetbe, de mindkét alkalommal blokkolták a hátvédek a próbálkozását.

Az első hazai kísérlet a 23. percben következett: Mioc küldte meg a játékszert távolról, de Kicsak szépen ütötte szögletre a labdát. Három perccel később ismét mi következtünk, de ezúttal már a háló is rezgett: Kanta adott pompás labdát Lencsének, aki kicselezte a kapust, majd higgadtan lőtt a kapuba.

A bekapott gól után bátrabban játszott a Puskás Akadémia, mint a találkozó elején, de igazi helyzetet a 38. percig nem alakítottak ki: ekkor kontrából jöttek előre a vendégek, majd Arabuli könyörtelenül lőtte a kapuba az elé pattanó labdát.

Szinte rögtön visszaszerezhettük volna az előnyt: Lencse tört be a tizenhatoson belülre, ezután Gerához került a labda, aki félfordulatból bődületes kapufát lőtt. A félidő végéig újabb sansz nem adódott, döntetlennel fordultunk tehát.

A második játékrész első lehetősége Knezevics előtt adódott, azonban Kicsak a helyén volt. Az 57. percben Bognár adott be kiválóan, a labda a hosszú felé kanyarodott, Baki épphogy lemaradt róla. Öt perccel később, Kanta szögletéből Balogh fejelhetett, de a kapu mellett ment el a labda.

A 65. percben aztán sikerült megszerezni újra a vezetést: Bognár beadása a hosszún Bakihoz került, aki először a kapufára passzolta a labdát, majd némi kavarodás után – korábbi csapattársa – Poór lábai között a kapuba lőtt.

A 75. percben ismét mi veszélyeztettünk: Schäfer indult meg középen, rendkívül okos labdát adott Gerának, akinek az utolsó pillanatban varázsolta le a lábáról a labdát Hegedűs.  Egy perccel ezután – szinte a semmiből – egyenlített a Puskás: Arabuli kapta meg középen a labdát, szépen adott Knezevicshez, aki jobbal a kapuba lőtt.

A gól után igyekeztünk magasabb fokozatba kapcsolni. Varga rossz felszabadítását kihasználva Schäfer kényszerítőzött Bognárral, majd a beadása a védők lábáról a kapufára, onnan pedig szögletre hullott.

A második félidőben Kulcsárt és Torghellét is pályára küldte Feczkó Tamás, aminek a 81. percben meg is lett az eredménye: Bognár indította a szélen Kulcsárt, aki középre adott Torghelléhez, ő pedig kapásból, védhetetlenül lőtt Danilovics kapujába.

A gól után mindkét oldalon izgulhatott a védelem: előbb Arabuli beadása csúszott el a kapunk előtt, majd Torghelle centerezéséről maradt le mindenki a másik térfélen.  A hajrában Kicsaknak Hegedűs csúsztatásánál kellett mentenie, de újabb fordulatot már nem tartogatott a meccs, így megérdemelt győzelemnek örülhettünk a mérkőzés végén. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman