HÍREK

Csikar emlékére Pápa következik

2014-09-12

Csikar emlékére Pápa következik

Sándor Károly végleg itt hagyott minket. Az élet nem áll meg: Kanta József két évet hosszabbított az MTK-val. Zuhog az eső. Pápára utazik a csapat a 7. fordulós mérkőzését lejátszandó. Bocsánat: le-iszapbirkózandó. Torghelle még nem játszhat, Kelemen és Vass Patrik a kezdőben.

Igencsak kedvező képet mutat a Pápával megélt közös történelem. Az MTK nyerte a két együttes utolsó öt mérkőzését és mindannyiszor 2-0 volt a végeredmény. Az előző bajnokságban október 19-én, Pápán, Bese és Pölöskei volt eredményes, tavasszal pedig Torghelle duplázott. Ugyanakkor az MTK mindkét vereségét idegenben szenvedte el az őszbe tekeredő nyáron, rúgott gól nélkül, 0-8-as gólkülönbséggel. A Pápa otthon még veretlen, hiszen legyőzte a Ferencvárost (!) és a Kecskemétet, döntetlent játszott a Győrrel.

A hazai egylet nem mondhatja, hogy nyugodt körülmények között készült volna a 7. forduló nyitó összecsapására, mivel a válogatott szünetben felállt a kispadról Mátyus János vezetőedző. Bíró Péter a Lombard Pápa tulajdonosa, a csapat szakmai munkájának vezetésével Kovács László, kapusedzőt bízta meg. Ez már a negyedik alkalom és a volt Videoton zömmel sikeres beugró volt.

[image]

A fővárosi együttes nem küzd ilyen gondokkal, Garami József természetesen biztos pont a klubnál, emellett pedig jó hír lehet az MTK szurkolói számára, hogy Torghelle Sándor felépült a sérüléséből, igaz Pápán még nem lehet ott a pályán. A védelem tengelyébe kerül viszont Kelemen Dávid és a felépült Vass Patrik is helyet követel magának.

Az előző fordulóban a Lombard 3-0-ás vereséget szenvedett a Nyíregyháza vendégeként, míg az MTK 2-1-re verte az örökrangadón a Ferencvárost. A kék-fehér csapat a sikerével jelenleg az ötödik pozícióban áll, míg a Pápa a nyolcadik helyről várja a találkozót.

OTP BANK LIGA 7. FORDULÓ

Így kezdenek 19 órakor a csapatok Pápán, ha nem jön közbe semmi:

Vezeti: Vad II István (Albert, Berettyán – Kassai, Oláh)

Pápa: 27 Szűcs L. – 4 Tóth G., 5 Jagodics B., 8 Nagy T., 10 Frizoni – 11 Zulevs, 13 Csilus T., 17 Florean, 85 Csizmadia, 19 Sluka – 89 Popin

MTK Budapest: 1 Hegedüs – 2 Nagy, 5 Kelemen, 21 Vukmir, 25 Hidvégi – 24 Poór, 19 Kanta, 16 Pölöskei – 17 Vass P., 9 Sergio, 7 Horváth.

Csere: 28 Groppioni, 3 Deutsch, 12 Kálnoki-Kis, 38 Vass Á., Cseke, 8 Csiki, 18 Bese,

Sérült: Baki (térdműtét után felépülőben)

A csapattal készül felépülése után, de még nincs a keretben: Torghelle, Hrepka.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman